Username *
Password *
Remember Me

Sve više naših dizajnera predstavlja se na sajmovima diljem svijeta – među njima su odnedavno i Vesna Karuza i Senija Radić, autorice brenda Karaka Design. Nedavno su se vratile iz New Yorka, gdje su dogovorile niz poslova, a sutra se predstavljaju na zagrebačkom eventu Fashion Destinatination.

karaka dizajn

- Sudjelovale smo na sajmu Curate International Collections, koji je koncipiran poput izložbe. Koriste galerijske prostore u srcu Manhattana, preciznije Chelsea, gdje sami izlagači imaju priliku prezentirati svoje kolekcije na ponešto drugačiji način od standardnih sajamskih bootova – ispričale su mi cure.

karaka dizajn
Vesna i Senija u Velikoj Jabuci


Ovogodišnje izdanje održalo se na 161 fifth Avenue, nasuprot slavnog Flatiron building-a. Osim iznimne atmosfere među izlagačima, ugodno smo se iznenadile razinom organizacije i količinom potencijalnih kupaca/ buyera, te interesom za našu novu AW2019/20 kolekciju. Obzirom da smo prvi puta bile "preko oceana" susret s New Yorkom je bio poseban užitak i novo iskustvo. Poslovnost, neposrednost i otvorenost kupaca i kolega nešto je što definitivno razlikuje europske sajmove od američkih, rekli bismo da je dinamika sklapanja poslova puno brža i jednostavnija - istaknula je Senija.

karaka dizajn

- Reakcije na kolekciju su bile redom pozitivne, posebno na liniju košulja koje smo prezentirali, zatim na crne drapirane suknje te štepane jakne u svim varijantama. Obzirom na lokaciju sajma, kupci su većinom s istočne obale, od New Yorka do Floride... Minnesote, Alabame pa čak i iz Kanade - komentirala je Senija.

Njihov dizajn specifičan je po hand made intervencijama, boje su osnove, dizajn nerijetko voluminozan, udoban. Silueta je razigrana i plesna, a upravo su takve haljine među najpopularnijima!

karaka dizajn

U slobodno vrijeme cure su bile prave turistice! Gužva, kaos i općenito multikulturalnost Velike Jabuke vidi se na svakom koraku, lako je uživati u gradu koji nudi toliko puno. Doma su se vratile s narudžbama, sada imaju rokove i već su u pripremama za jesen!

Novu kolekciju, koja je oduševila njujorške buyere, predstavit će sutra navečer u Tvornici.

karaka dizajnkaraka dizajnkaraka dizajn

 karaka dizajn

karaka dizajn

karaka dizajn

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location