Username *
Password *
Remember Me

Nekada su naši muški klijenti odbijali tretmane u frizerskim salonima, osnovno šišanje svaki mjesec u trajanju od najviše 15 minuta bio je maksimum koji su uspjeli izdržati. Šišanja su bila jednostavna i gotovo jednaka, razlikovale su ih samo nijanse.

Danas su tu neke nove generacija muškarca, oni su posvećeni vlastitom izgledu, trendovi ih itekako zanimaju. Usput obavezno uživaju u opuštajućim tretmanima prilikom dolaska u salon.

Piše: Ana Kuštre @ Do šminke i frizure za pol vure

massdmosummer2 675x450
Massimo Dutti

 

Osim urednosti, što znači šišanje svaka 3 do 4 tjedna, svjedoci smo njegujuće revolucije na području preparata za muškarce.

Njegu prilagođavamo kvaliteti kose, vlasište tretiramo tretmanima protiv ispadanja kose, a po potrebi i preparatima za perut, koja je kod muškaraca puno češća pojava.

Oni ponekad dolaze samo na njegujuće tretmane, a njegu dodatno koriste i kod kuće. Vole opuštenost prilikom njege i masažu vlasišta koja dodatno potiče djelovanje preparata.

Kod šišanja raspolažemo velikom paletom stilova koji muškarci vole nositi, mijenjaju se često pa i oni sami često vole mijenjati svoj izgled.

Trenutno se nosi posvijetljena kosa koja je postala pravi hit. Neki je žele nijansiranu pramenovima dok oni hrabri posvijetle cijelu kosu.

Osim trenda, tu su i posebne boje za nijansiranje sijede kose. To nisu klasične boje koje su se koristile prije, već nježne nijanse, pa tako kosa postepeno gubi tamnu nijansu i ispire se u mjesec dana.