Username *
Password *
Remember Me

Otvorene cipele i prvo sezonsko hodanje u otvorenim cipelama nerijetko prati jedan specifičan, proljetni beauty problem – stižu nam žuljevi.

Zoey Grossman BCBGeneration Alina Timo 3 683x1024

BCBGeneration’s Spring Summer 2019 Campaign // Alina Timo // styling Caitlin Boekle // foto Zoey Grossman


Žuljeve obično dobijemo noseći nove cipele ili sandale na bose noge i nastaju trenjem i iritacijom između stopala i cipele i tada se stvori jastučić ispunjen tekućinom. Tekućina amortizira ranu i sprječava daljnji pritisak.

Nemojte bušiti žuljeve, već na njih stavite flaster koji sadrži hidrokoloidni materijal koji istovremeno odvodi suvišnu tekućinu iz rane i stvara zaštitni jastučić od gela koji to okruženje čini vlažnim, što pomaže bržem zarastanju rane. U zaštićenom okružju, žulj će najbolje i sam zacijeliti.


Probušite li zaštitni sloj žulja, omogućujete bakterijama ulaz u ranu, koja se u medicini tretira kao otvorena rana. Ipak, ukoliko se to dogodi, dezinficirajte otvoreni žulj (na primjer, s antiseptičkim sprejem) i stavite flaster.

Zoey Grossman BCBGeneration Alina Timo 3 683x1024Zoey Grossman BCBGeneration Alina Timo 3 683x1024Zoey Grossman BCBGeneration Alina Timo 3 683x1024Zoey Grossman BCBGeneration Alina Timo 3 683x1024Zoey Grossman BCBGeneration Alina Timo 3 683x1024