NAKON SJAJA DOLAZI MAT // kako su anti-glow ruževi donijeli snažne, DUBOKE TONOVE

  Matirani ruževi prije nekoliko su godina srušili s trona sjaj usana i promijenili naše beauty navike. Bilo je lako zaljubiti se u te postojane formule! Nakon ruževa koji su brzo odlazili s usana, pojavili su se heroji u matiranim odorama, dubokih i snažnih tonova. Boju ovdje možemo usporediti s baršunom, koji u svijetu tekstila otkriva najdublje tonove, a prevedeno u svijet usana, upravo taj čarobni moment daju nam matirani ruževi.

   

  Power of Color Spring 2019 Le Rouge Lipstick
  Power of Color Spring 2019 Le Rouge Lipstick, Givenchy

   

  Naravno, sve skupa zahvaljujemo tehnologiji i kozmetičkim kućama koje su uporno radile na tome kako ružu dati na postojanosti. Prve inačice bile su dosta suhe, no ubacivanjem hidratantnih sastojaka, sve skupa postalo je udobnije.

  Danas od ruža želimo ne samo da je postojan, već i udoban. Idealno je da ne ostaje na čaši, već na usnama, i da bezbrižno pijemo, jedemo i uživamo u udobnosti neke divne crvene. Ili ljubičaste! Jer matirani svijet obožava neke nesvakidašnje nijanse poput tamno plavih, bordo, tona patlidžana i svih ostalih koji nam lice čine posebnim.

  douglas vibrant satin lipstick
  Douglas Vibrant Satin lipstick

  Prije samo 5 godina matirane formule bile su nerijetko kredaste, dok su danas osvježavajuće, a opet daju onaj finiš bez sjaja. U imenu im stoji Velvet, Satin i slične divne riječi. Uz duboku boju, naravno. Iako ima niz koraljnih mat ruževa, baš kao i onih opako crvenih, posebna su beauty poslastica oni duboke bordo ili gotovo smeđe nijanse.

  Fora ih je nositi solo, s malo maskare, uz lagani puder ili neku toniranu kremu.