ART_info // spoj nespojivog – djela umjetnika TROKUTA u glamuroznim vilama

  U predivnom, zelenom djelu Zagreba, nalazi se projekt urbanih vila koje su više-manje nenaseljene i super-glamurozne, gdje je sinoć predstavljen spoj nespoivog Trokut - Vernissage à la Bel Village. Naime, radovi umjetnika Vladimira Dodiga Trokuta izloženi su u tim ekskluzivnim prostorima. No, kako umjetnost govori za sebe, tako su se djela ovog autora (koji nije nimalo mario za bogatsvo i ovakav lifestyle) uklopila u interijer, učinivši ga kreativnijim.

   priredba1 3 of 46

  Izloženi radovi su dva dijela različitih faza: Viva la Muerte, posvećena španjolskom građanskom ratu sa serijama slika, instalacija i kolaža, te grafike iz njegove Atributivne participacije. Vladimir Dodig Trokut bio je umjetnik, kolekcionar, povjesničar umjetnosti, antropolog, teoretičar, šaman i alkemičar – objavljeno je povodom događanja.

  Trokut je iza sebe ostavio više od 700 izložaka, događanja, performansa i instalacija, kabineta radoznalosti, živih kazališta i monodrama.

  Kreator je koncepta Antimuzeja, goleme zbirke pronađenih svakodnevnih objekata koje je prikupljao protekla četiri desetljeća, a kojih je sada više od 500.000 komada.

   priredba1 3 of 46

  Koncept Antimuzeja postao je poznat diljem svijeta i izložen je u dijelovima u Zagrebu, Rijeci, Ljubljani, Italiji, Austriji i Njemačkoj. Osmislio je i: Otvoreni muzej, Ratni muzej, Muzej svakodnevice i Muzej bez zidova.
  Osnivač je i voditelj brojnih formalnih i neformalnih skupina: Frakcija grupa Crvenog Peristila, 3i, Grupa 30, Manifest 72, Grupa A,B,C,D,E, Grupa atributivne participacije (suosnivači Darko Schneider i Harald Szeemann). Godine 2013. primio je nagradu za životno djelo Hrvatske udruge likovnih umjetnika (HDLU) u Zagrebu.

  Izložena djela dio su izložbe iz St. Moritza 2018. godine, kao i djela iz privatne kolekcije Silvija Hraste, prijatelja, kolekcionara i glavnog promotora ovog projekta.

   priredba1 3 of 46xpriredba1 3 of 46priredba1 3 of 46priredba1 3 of 46priredba1 3 of 46
  Silvije Hraste, Sven Uwe Ernst, Mislav Dodig i Gaella A Gottwald