Username *
Password *
Remember Me

Rombovi su u mom djetinjstvu bili super hit. Svi smo u neko doba furali veste na rombove (a bilo je tu i smješnih prsluka s V ovratnikom!), dok sam takvih čarapa imala barem deset pari… Izgledali smo poput mladih britanskih hipstera, iz današnje perspektive, ali uvijek mi se sviđao taj finjak stil, rombovi i karirano definitivno su na popisu omiljenih.

Baš zato sviđa mi se vijest da se retro rombovi vraćaju – nedavno je Pringle of Scotland, klasičan britanski brend osnovan pradavne 1815., predstavio kolekciju koja donosi rombove u svim varijantama. Ime kolekcije je Reissued 1.

pringleofscotland

Kolekcija Pringle of Scotland Reissued 1 bazira se na 21 kroju iz arhive brenda: - Pronašli smo ove i slične komade u našoj kolekciji iz osamdesetih, no prilagodili smo ih današnjoj raznolikoj publici – istaknula je kreativna direktorica brenda, Fran Stringer. Ovo je čisti granny chic, no očit je utjecaj i dječjih školskih uniforma. Ime ovog romboidnog motiva je Argyll (iliti argyle), prema istoimenom škotskom klanu te se koristio kao dio tartana šotskih Highlandera još od polovice 17. stoljeća.