LACROIX & VAN NOTEN // kako su Christian i Dries isporučili neku svoju ENERGIČNU REALNOST

  Christian Lacroix već desetak godina ne radi u modi (bavi se kostimografijom i uređenjem interijera), no ova suradnja, na poziv još jednog izuzetnog majstora, Driesa van Notena, bila je ponuda koja se ne odbija.

  lacroixvannoten

  – Kad smo planirali ovu kolekciju za proljeće 2020., radili smo moodboard, istraživali 80-e i 90-e i najednom bilo je na njoj puno Lacroix kreacija… pa, zašto ga ne pozovemo? – prisjetio se Dries van Noten za Vogue uoči pariške revije za proljeće-ljeto 2020. I stvarno, njihova je suradnja izazvala mnogo pažnje te proizvela mnogo ljepote i elegancije i puf stvari. Mnoštvo motiva, ornamenata, boja, uzoraka, čuda i čudesa sada u režiji dvojice izuzetnih majstora dobiva novi život.

  lacroixvannoten

  Jer, Lacroix je majstor izazovnih volumena, glamura, ali onog elegantnog, luksuznog, dok je van Noten stručnjak na području motiva… Iako, i Christian je na tom području kao doma. I dok Dries inače radi super-šareno i vizualno snažno, njegova je silueta više fluidna i blaža, a sada je dobila injekciju energičnog volumena.

  Da, to su osamdesete, ali nekako više profinjene, down-to-earth, a opet klasično napuhane, na totalno chic način! Da, dvojac je u istom filmu: Lacroix već godinama radi kostime, stvara snove za kazališne scene, dok je Dries istaknuo kako je upravo ova kolekcija bijeg od stvarnosti. I tako su dvojica genijalaca osmislili neku svoju viziju i pretvorili snove u realnost. Ali, samo za jednu sezonu...

  lacroixvannotenlacroixvannotenlacroixvannotenlacroixvannotenlacroixvannotenlacroixvannotenlacroixvannotenlacroixvannotenlacroixvannotenlacroixvannotenlacroixvannotenlacroixvannotenlacroixvannoten