Username *
Password *
Remember Me

U salonu često vodimo debatu oko pitanja što spada pod kratku kosu. Ljubiteljima jako duge kose sve je kratko, a onima s kratkom smeta svaki milimetar koji je izrastao. Koja je, zapravo, prava istina o frizerskim centimetrima i zašto su tolike razlike između oblikovanja jako duge, duge, poluduge i kratke kose?

Šiša: Ana Kuštre @ Do šminke i frizure za pol vure

cara033
Cara Delevingne - princeza kratke kose koja je isprobala sve stilove


Kada raspravljamo o dužini i gustoći kose, prvo vodimo računa o vremenu koje nam je potrebno da bismo se posvetili vašoj kosi. Kod duge i jako duge kose više vremena iziskuju tretmani jer kose je puno i sve traje duže.

S druge strane, kratka kosa, koliko god izgledala jednostavna, spada u najteža šišanja te njezino oblikovanje i šišanje vremenski traje puno duže od sređivanja duge kose.

cara033

Kratka kosa, uz sve tehnike bob šišanja, spada u najkompleksnija modeliranja škarama. Svaki rez je jako vidljiv, a i najmanji milimetar ošišane kose čini frizuru posebnom i unikatnom. Frizuru čine milimetri, a mi frizeri pristupamo joj s oprezom i poštovanjem.

Kod kratke kose nema mjesta za neurednost i krive tehnike, sve se vidi, pa se posao odrađuje s velikim oprezom i posebnom pažnjom prema rastu kose, zvrkovima na tjemenu te procjeni i analizi kose.

cara033

Kratkim frizurama otkrivamo cijelo lice, sve nedostatke, ali i sve ljepote koje posjedujemo. Često me pitaju: Hoće li mi pristajati kratka kosa?. Kažem im: - Kratka kosa pristaje svima, i onima s većim nosom ili nepravilnim ušima, ona je predivna i samo ju treba znati ženstveno i ponosno nositi - .

cara033cara033cara033cara033cara033cara033cara033cara033cara033