Username *
Password *
Remember Me

Sve više muškaraca svakodnevno brine o svojoj kosi i izradi frizure. Prošlo je vrijeme kada su se svi više manje šišali na centimetar dužine s poluobrijanom glavom, domet stylinga bio je gel, na bazi vode i onaj čvrsti.

Danas su police pune raznih brendova i pomagala za izradu svih vrsta muških frizura, kako za kosu tako i za bradu koja je danas jako popularna kod trendi muškaraca. Tu su - gelovi, voskovi, pomade, kreme... kako pravilno izabrati?

Piše i šiša: Ana Kuštre @ Do šminke i frizure za pol vure

19nextsum23 cr
NEXT

Styling biramo po stilu frizure i teksturi kose.
Suha, masna, debela, tanka, rijetka ili gusta, to su osnovne vrste lasi, a po njima biramo što od kozmetike savršeno pristaje kosi.

Ako je kosa suha idealno je koristiti nešto što će joj dati vlagu i nahraniti ju, to su na dnevnoj bazi ulja, a za postojanost frizure voskovi ili briljantini. Kosa će biti vlažnija, a posebni dodaci nahranit će ju i omekšati.

Masna kosa voli sve što je suho, pjene, gelove, mat paste ili prah za volumen. Masne kose najčešće su mekane i nježne pa im je potrebna čvrstoća kako bi frizura ostala postojana.

19nextsum23 cr
JIMMY CHOO

Debela i gusta kosa podnosi sve, ona je idealna za sve preparate. Ako frizura treba biti čvrstog oblika super su gelovi, paste, a voskovi, briljantini ili ulja dat će joj visok sjaj, wet look ili super zalizanost.

Rijetka kosa treba posebnu pažnju! Osjetljiva je i nježna pa je najbolje da već na mokru kosu stavimo blagu pjenu za volumen, napravit će ovojnicu oko vlasi pa će kosa nabubriti i samim time i napraviti volumen. Nakon sušenja predlažem sve što je suho, gelovi, ali ne velike jačine, jer kosa ne smije biti slijepljena. Mat pasta je idealna ali uvijek treba obratiti pozornost da je pravilno razmazana po dlanovima kako bi se pravilno i jednomjerno nanijela na kosu.

Sve frizure bez obzira na teksturu i vrstu dobro je finiširati srednjom jačinom laka, posebno u vlažne zimske dane.

19nextsum23 cr

BOSS

19nextsum23 cr