LES EMAUX // inspirirani SOČNOM BOJOM prolivenom na PLATNU

  - Inspirirani smo bojom prolivenom na platnu, tinta koja se prolijeva i imali smo taj neki više arty pristup kolekciji. Prvo smo tehnikom akvarela naslikali uzorak na papiru, poskenirali ga i onda obradili te printali na tekstil. No, prije toga ključno je odlučiti na koji kroj motiv ide, kako bismo ga smisleno smjestili – ispričali su mi Nino i Kristijan iz super novog brenda Les Emaux, na Fashion.hr reviji u zagrebačkom Parku skulptura u Gliptoteci. Njima su bitne boje, dodaju, jer one su specifične za njihov brend, a ovosezonsku hit kombinaciju čine crvena, fuksija, plava i ljubičasta.

  lesemaux 

  Osim akvarela i trapera, ključni elementi su forme koje naglašavaju siluetu, poput velikih ramena i naglašenog struka. Njihova je žena moćna, ženstvena i kreativna, voli neočekivane kombinacije tonova, kao i biti viđena u svakom trenutku. Sočne crvena i ljubičasta suprotstavljaju se boji fuksije, snažnoj rozoj nijansi koja nosi u sebi ženstvenost, ali i snagu. Svoje krojačke sposobnosti dizajneri otkrivaju kvalitetnom konstrukcijom, jer Les Emaux dečki znaju da je baza dobre kreacije - dotjerana forma. 

  lesemaux
  Les Emaux - Nino Sablić i Kristijan Žakić

  Svaka njihova kolekcija nova je stilska priča, ovoga puta to su akvareli, prekrasni kroz boje i motive, a kreativni i drugačiji kad ih smjeste na kroj. Promišljanje od početka do kraja, od kreiranja tekstila do seciranja samog kroja i forme otkriva da su ovi mladi dizajneri ozbiljni u svom poslu te da shvaćaju kako za dobar brend i kolekciju moraš imati plan i program - od početka do kraja.

  lesemauxlesemauxlesemauxlesemauxlesemauxlesemauxlesemauxlesemauxlesemauxlesemauxlesemauxlesemauxlesemauxlesemauxlesemauxlesemauxlesemaux