Username *
Password *
Remember Me

Lidija Pejčinović gradove vidi posebnim očima – ona vizure Zagreba, Šibenika, Splita i Rovinja koristi kao motiv za kolaže od tekstila. "Crtanjem" Lidija, rodom iz Šibenika, donosi gotovo suvenirske elemente od restlova, jer njezin simpa dizajn ima i eko karakter. Njezini unikati imaju i ime – googlaj Divote. Svaki, pa i najmanji komadić tekstila ona uspijeva uklopiti u neku od slika gradova za koje je vežu lijepe uspomene.

zg2
Zagreb noću

- Šivanje je od djetinjstva bilo moj hobi, a šivaća mašina me pratila kud god sam se selila. Odjeća i moda su me samo donekle zanimali, pa sam, dok su mi djeca bila mala, otkrila radost u šivanju igračaka. Osim toga, htjela sam upravo djeci pokazati da se iz ničega može stvoriti nešto, da se od ostataka i odbačenih krpica mogu napraviti najljepši dinosauri, sove, miševi... – priča mi Lidija.

zg1
Zagreb danju

- Tako je ova priča dobila i novu dimenziju, ekološku i moralnu, jer je svaki proizvod izraz individualnosti i stava i sićušni korak prema malo boljem i odgovornijem svijetu. Divote postoje odnedavno jer sam po struci diplomirani ekonomist, pa je ovaj hobi zbog posla i okolnosti čekao da postane nešto ozbiljnije – dodaje kreativka.

 Split
Split

Kako nastaju Divote? - Korištenu odjeću i tkanine rašivam pa režem, lijepim, peglam, šijem, vezem, ugrađujem i spajam u jedinstvene predmete kojima je ponovo udahnut život… Jedna od najdražih tehnika je kolaž u koje ugrađujem najsitnije komadiće tkanine. Cijela serija posvećena je gradovima u kojima sam živjela, Zagreb je jedan od njih, i slagala sam ga s posebnim emocijama – zaključuje Lidija.

 Rovinj
Rovinj

Šibenik
Šibenik

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location