Username *
Password *
Remember Me

Mala Erna naslijedila je maminu sklonost dizajniranju – vidjevši restlove iz modnih kolekcija, palo joj je na pamet da bi se od toga mogle napraviti majušne suknje, majice, topovi… Sada ova osmogodišnja djevojčica, na ponos mame i naše poznate dizajnerice Andrijane Subotić Pjajčik i vlasnice brenda Etna Maar, ima paletu odjeće za svoje omiljene Barbike, a kreacije smišlja inspirirana tekstilom koji joj se nađe u rukama.

 erna1

- Erna je uvijek pokazivala sklonost raznim majstorijama, od izrade parfema iz vrtnih biljaka do kartonskog splava. Ima mozak malog tehničara i istraživača i voli se motati oko raznih alata pa tako i šivaćih strojeva. Uvijek me žicala da ju povedem na posao da nauči šivati, a sad je dovoljno narasla da nogama može pritisnuti papučicu mašine. Moja šivačica Zulfija stavila ju je u krilo i pokazala joj kako mašina radi. Potom je Erna sjela za drugu mašinu i krenula spajati ono što smo joj iskrojile konstruktorica Jasna i ja – ispričala mi je mama Andrijana.

erna4

Naravno da je ubrzo nastala mini kolekcija koju je Erna pokazala svojim školskim prijateljicama i odmah su krenule prve narudžbe.

- Dobro je to što uz kreativni duh ima i smisao za biznis. Dok je bila skroz mala, radila je razne crteže i prodavala, baki, djedu i tetama. A inače se bavi i manekenstvom, pa joj je put modnog svijeta dobro poznat – zaključuje Andrijana.

Mala je totalno u duhu vremena – nosimo manje, ali domaće, nosimo ono što je po mogućnosti nastalo od reciklažnih tekstila i materijala, pazimo da ne proizvodimo previše i, naravno, najviše se cijeni ručni rad.

erna2

erna22 

Model za bakinu firmu Valens