Ana's TIPS & TRICKS // PROLJEĆE je vrijeme nježnih, svijetlih nijansi i toplih boja

  Samo par sunčanih dana dovoljno je za proljetno pokretanje koje čuči u svima nama tijekom zime. Sunce i topli dani jednostavno u nama bude neko novo doba koje počinje promjenama.

  Piše: Ana Kuštre @ Do šminke i frizure za pol vure

  Jess LaFrankie Fashion Editorials Mary Vitinaros 2

  Kosa je često prva stavka s popisa promjena. Proljeće su boje svijetlih i toplih nijansi pa ih selimo na kosu tako da većina u proljetnim danima razmišlja o barem nekoliko svjetlijih pramenova, nećete pogriješiti posvijetlite li kosu.

  Ako već niste tip od velikih promjena, dovoljno je uokviriti lice sa samo nekoliko pramenova svjetlijih nijansi kako biste bojom razbudili jednoličnu boju.

  Osim promjene boje, u ovo doba često imamo poriv i kratiti kosu. Nakon zime i kose prekrivene kapom, vjerujem da želite svoju frizuru prošetati da je svi vide.

  Jess LaFrankie Fashion Editorials Mary Vitinaros 1 2

  Nose se sve dužine kose, ali tu je ipak i vječan bob koji se i ove godine nosi u svim dužinama. Pixie je naravno neizbježan cut koji je uvijek rezerviran za one hrabre žene koje nemaju problem s rezanjem kose, a često su baš one i vezane za promjene s bojama, kratke kose to vole.

  Ovog proljeća na velika vrata dolazi nam i minival, totalna promjena koju će prigrliti sve tanke i rijetke kose. Nije poželjan za kose tretirane blajhom, ali zato svi s jednostavnim bojama ili prirodnom kosom idealni su za čupave kovrče izazvane minivalom.

  Danas su kemikalije blage pa ne morate brinuti da će vam kosa biti kao u slavnim osamdesetima, kad su kemikalije bile drugačije. Naime, u salonima koristimo keratinske emulzije kojima kovrčamo kosu, nježna tekućina koja neće izazvati oštećenja na lasima.

  Jess LaFrankie Fashion Editorials Mary Vitinaros 7

  Photographer: Jess LaFrankie. Art Director: Russell Neill at Stolen Group. Fashion Stylist: Jay–Dee Pitcaithly. Hair & Makeup: Amy Kenny. Model: Mary Vitinaros.