Username *
Password *
Remember Me

Ispletena kosa, pomalo neuredna, ukrašena sjajnim ukrasima, apsolutni je hit ove zime. Naime, njezina vladavina na pistama i ulicama nastavila se nakon dugog toplog ljeta čiji su brojni stilovi bili upravo u znaku tih slatkih etno frizura. Da se trend nastavio i u novoj sezoni, potvrdili su nam frizeri zagrebačkog salona Beauty Box, te ističu kako njihove brojne klijentice sve češće traže savjet u vezi pletenica, kako iz napraviti kod kuće te kako ih održavati.

bank fashion 23 cr
Jednostavno = lijepo (Bank Fashion)

- Najjednostavnije je da, ako želite profesionalno napravljene sitne pletenice, skoknete do salona, a kod kuće predlažemo prekrasne pletenice koje se rade počevši od čela, zatim sa strane, sve do stražnjeg djela gdje se spajaju u rep ili pundžu. Uz tu frizuru razdjeljak može biti na sredini ili na stranu. Druga popularna varijanta koju naše klijentice vole su pletenice koje napravimo od repa, pa sve to smjestimo u elegantnu pundžu, više na gornjem djelu glave. Ta je frizura osobito popularna za večernje prigode. Izuzetno je jednostavna i elegantna, a može se nadograditi i ukrasima. Ponekad ostavimo par slobodnih pramenova sa strane, to frizuri daje na dinamici i ležernosti. Ti pramenovi vrijede za sve vrste pletenica, naročito ako se radi o pomalo neurednim pletenicama, u hipi stilu - .

Upravo je ovo stil frizure idealan u kombinaciji sa šarenim komadima, slojevitim odijevanjem i nakitom većih dimenzija. Pletenice nisu pretjerano zahtjevne za slaganje, odgovaraju mnogim dužinama i bojama kose, te su stilski lako prilagodljive svakom dobu dana. Ujutro je ukrasite lijepom kopčom, a navečer rajfom s kristalima ili čak malom tijarom, predlažu u salonu.
 

dsa
Model Kendra Spears na naslovnici japanskog Voguea za prosinac 2012.
 

 

vogue uk march 1970 clive arrowsmith
Pletenice su svojih pet minuta slave imale i u sedamdesetima (naslovnica britanskog Voguea, 1970.)

 

 LanaDelRayVogueAu
Ženstveni look pjevačice Lane Del Rey (Vogue Australia)


MalgosiaVogueParis4-700x700
Slavni model Malgosia Bela (Vogue Paris)


vogueparismarch20103-1

 

internacionale08
Pletena kosa, cvjetni uzorak i senzualna čipka čine savršenu formulu (Internationale, prshots)

 

valeria2
Foto: Stockton Johnson za Elle Vietnam November
Styling: Jen Patryn
Kosa: Kayla Michele
Make-up: Nam Vo
Model: Valeria Dmitrienko

valeria3valeria4valeria5

 I za kraj - galerija glamuroznih dodataka za kosu...