ANA'S TIPS & TRICKS // vrućine su idealne za ODMOR od fena, pegle, figara… neka i vaša kosa chilla

  Ljetno vrijeme donosi nam opuštene trendove tako da nam je dozvoljeno opustiti se i prirodnim metodama oblikovati frizure.

  Piše: Ana Kuštre @ Do šminke i frizure za pol vure

  Alicja Tubilewicz Boat Photoshoot05

  Važna stvar u ljetnim danima je njega, kosa je od sunca i soli suha pa ju je potrebno dnevno ispirati i njegovati laganim šamponima za često pranje.

  Maske u sprejevima kojima i ulja za kosu trebala bi imati UV zaštitu pa će štetnost sunca biti puno manja.

  Idealne frizure su one hair up s kojima je dozvoljeno sve! Lagano podignuta u visoki rep ili omotana oko gumice sa samo nekoliko ukosnica do raznih pletenica ili kombinacija s maramama. Kombinacija je mnogo, a kosa pritom može biti i mokra.

  Ono što te frizure čini fantastičnima je to da kada se kosa u tako posuši i raspusti, dobivate novi frizuru koju ćete obožavati.

  Alicja Tubilewicz Boat Photoshoot04

  Prirodni valovi proizvedeni iz punđe ili zanimljivi cik cak iz pletenice pravi je ljetni đir s kojim možete otići na večeru ili izlazak.

  Želite li baš raditi valove koristite na polusuhu kosu papilote ili viklere i ostavite da se kosa prirodno posuši.

  Izbjegavajte gelove, pjene, lakove, odnosno sve što kosu lijepi i isušuje. Ljeti se koristi samo ulje jer lepršavost i opuštenost je ono što ljetnu frizuru čini čarobnom.

  FOTO Alicja Tubilewicz // Vogue Thailand’s June 2021 issue // Photographed by Sootket Jiwpanit // styling Jongkol Palarit // make-up i kosa Suteema Rachrattanarak

  Alicja Tubilewicz Boat Photoshoot02