Androgini svijet crnih odijela i blijedih lica

  Pored ženstvenih krojeva koji naglašavaju siluetu sunčanog sata, paralelno se kroz trendove, i to sve snažnije, provlači androgini stil koji naglašava strogoću modnih oblika. I dok svijet haljina, suknji i mašni podrazumijeva mnogo elemenata za ženskastu stilsku igru, muška je odjeća nešto skromnija, odnosno bazira se isključivo na odijelima, košuljama i kravatama.

  1341
  Arizona Muse za I-D
  / Richard Bush

  Osnova androgine stilske palete je bussiness garderoba, na njoj su dizajneri osmislili jednostavnu modnu dramu u kojoj Ona u Njegovim modelima ima glavnu ulogu. Neki je dan lansirana i jedna od kampanja upravo u tom stilu - Hedi Slimane je za kuću Saint Laurent Paris snimio Saskiu De Brauw u kreacijama s vlastitim potpisom i crno-bijeloj tehnici koja se savršeno slaže s njegovim minimalističkim odijelima. Istovremeno, I-D magazin objavio je Arizonu Muse kako, u gradu bez boja, nosi urbane kolekcije Celine, Marc Jacobs, Jean Paul Gaultier i Pringle of Scotland (foto: Richard Bush).

  I Arizona i Saskia izvrsno nose androgini stil. To što su trenutno na listi top modela svjetski najutjecajnijih agencija, te surađuju s brojnim poznatim kućama, govori i o tome da je girl meets boy look danas apsolutno IN, te da njegovu snagu odmjeravaju brojni kreativci. Make-up je ili ništa ili gotovo ništa ili jaki crni smokey. Frizura je ovdje također - odlučna, ravna, bez valova, bez volumena.  

  SaskiaYSL3
  Saskia de Brauw za Saint Laurent Paris, proljeće 2013. / Hedi Slimane

  Ovaj trend rodio se u šezdesetima, godinama velikih društvenih promjena koje su, naravno, utjecale i na modu, a bunt se izrazio na način da su žene sve više nosile – hlače. Iako je to danas samo jedna od modnih uspomena, činjenica je da su to bila velika stilska previranja, bez kojih današnja slika modne scene ne bi izgledala kao što izgleda.

  Radi se o pravilima koja su vrlo jednostavna, vole ih ljubiteljice minimalizma i nenaglašenog izgleda. Androgini je stil vrlo moćan, nosi elemente oba spola, poručuje da je iznad jednog i iznad drugog. Savršen je u kombinaciji s crvenim ružem za usne, gdje dodatno naglašava suprotnosti koje se vole. Dizajneri nerijetko naglašavaju da ga stvaraju za žene koje su svjesne svoje snage i koje se ne srame pokazati je. I stvarno, ponekad je lakše nakititi se šljokicama i natrpati na sebe masu detalja koji stvaraju jednu novu sliku o nama, nego istaknuti se – jednostavnošću.

  Živimo u doba raznolikih modnih uloga pa mnoge od nas jednoga dana požele jedan, a drugi dan drugi stil. I naravno, činjenica je da je androginost u svima nama. Dakle, poželite li stilski zatomiti ženstvenost na koji dan, odijelo je savršen način da to i učinite. Bez previše ukrasa, dakako. Mnogi su dizajneri upravo sako i hlače u istoj boji ove sezone lansirali u vrh trendova, pa u principu nije teško glumiti snagu. Treba vam samo malo hrabrosti.

  ArizonaBush5ArizonaBush3ArizonaBush4ArizonaBush6ArizonaBush8ArizonaBush9ArizonaBush10ArizonaBush11ArizonaBush12ArizonaBush13SaskiaYSL1SaskiaYSL4SaskiaYSL5SaskiaYSL6