Username *
Password *
Remember Me

Glazba i moda su povezani – to je očito, no festivali koji kreću u proljeće pa traju sve tamo negdje to kraja ljeta, uvezli su na svjetsku modnu scenu hipi stil i to na velika vrata, vrativši duh legendarnog Woodstocka u naše ormare.

op

Valjda je to posljedica osjećaja slobode kojeg možemo osjetiti na svakom festivalu, dok šećemo po travi, u gumenim čizmama ili bajkericama, u kratkim traper hlačicama s minimalno šminke i raskuštranom kosom, s ruksakom na leđima. Dok nam zalazeće sunce polako prelazi preko lica, a a oči su sakrivene iza lennonica. Taj ultimativni ležeran moment uhvatili smo kao onu srećicu maslačka i ne puštamo ga. Kad krenu koncerti i festivali se zaredaju, bilo to na kopnu ili moru, valja razmisliti o garderobi, koja mora biti prvenstveno udobna i šarena. Ok, naravno da ćemo i u ovu priču uvrstiti tu nezaobilaznu crnu, pa ipak je ona nama omiljena legenda.

No, osim odjevnih predmeta koji nam sugeriraju izležavanje na travi i skakutanje u prvim redovima, tu su i razni ukrasi za glavu, kao i tanke šarene i metalne narukvice. Naime, ne trebate se ukrasiti kao da ste na Burning Manu, ali rajf s perjem (indijanski etno detalji dio su ove stilske priče!) baš je simpatičan modni dodatak koji će se u pravi festival na otvorenom uklopiti savršeno! Prsluk sa zakovicama ili resicama – još jedan super slatki komad koji će prezentirati istinski festivalski look.

FestivalFreePeople1 cr

Kako društvene promjene odnosno naš način života i zabave utječu na modu, tako je i taj hipi stil, koji su festivali vratili na modnu scenu, podsjetio brojne dizajnere na ljubav prema slobodi odijevanja. Naime, u današnje vrijeme kad su "it" torbe i cipele neki od glavnih pokretača scene, lijepo je osjetiti svjež stilski povjetarac koji puše iz smjera sedamdesetih – godina kad je hipi stasao i zauvijek promijenio modnu prognozu.  

Nisu inovativne kao maškare, ali ako želite malo drugačiji styling nego inače, odaberite dane festivala kako biste se kreativno izrazili. Neka to bude mali odmor i odmak od svakodnevnih odjevnih kriterija…

Foto: Anthony Nocella za Free people lookbook / model Martha Hunt

FestivalFreePeople2FestivalFreePeople3FestivalFreePeople4FestivalFreePeople5FestivalFreePeople6FestivalFreePeople7FestivalFreePeople8FestivalFreePeople10FestivalFreePeople11

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location