Username *
Password *
Remember Me

Svako ljeto divimo se bojama, no ova je sezona po nečemu ipak posebna. Ne samo da su ruževi izuzetno snažni, već su se i na kapke naselile toliko božanstvene plave i tirkizne nijanse da je svijet odmah postao ljepše mjesto! S usana nas gledaju narančasti pigmenti, a s noktiju razne zelene i žute… Olovke za oči postale su ultra-ljubičaste, a odnedavno posežemo i za divnim teksturama sjenila koja sadrže višu koncentraciju sjajnih čestica nego ikad prije…

6


Ljetni look ove je sezone inspiriran osamdesetima, dekadom koja je obožavala šareni make-up, no danas je ta formula malo pojednostavljena. Naime, vizažisti predlažu snažne, jasno definirane linije oko očiju, malo rumenila i mat ruževe. Ono što je u osamdesetima bio sedef, to je danas wet-look ili pak tekstura bez imalo sjaja - onaj famozni finish kojeg toliko volimo. Grafizmi su zavladali modnom pistom, pa je tako i u svijetu ljepote. To znači da su linije na kapcima snažne i kao odrezane, da se ne stapaju sa sjenilom, te da često nastupaju samostalno.

Narančasti i ruževi boje fuksije, u mat varijanti, još su jedan ljetni hit,te divno naglašavaju preplanuli ten. No, pripazite, narančasti ruž naglasit će žućkasti pod-ton, a boja fuksije ružičasti pod-ton kože. Ako pak imate plavu kosu koja vuče na žuto, radije odaberite ruž boje fuksije. Kao i uvijek u svijetu šminke, i ovdje vrijede koloristička pravila, jer kad biramo jače pigmente, moramo obratiti pažnju na to koliko nam odgovaraju u odnosu na tonove kože i kose. No, zelene, ljubičaste i plave olovke za oči zasigurno će naći put do svake obožavateljice ljetnog kolorita!

Foto: L'Oreal, Susanne Spiel i Frauke Fischer

 

misspopMiss Pop / L'Oreal / Barbara Palvin 

 

1235plava11

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location