Username *
Password *
Remember Me

Kad je riječ o motivima, floralni je svijet neiscrpan izvor romantične inspiracije, no ruža se ove sezone ipak ističe kao najpopularnija. Bilo da je riječ o posebnim trenucima u životu, ili tek usputnoj večernjoj, pa i dnevnoj varijanti retro elegancije, motiv prekrasne ruže zauzima visoko mjesto na listi uzoraka koji ove sezone žare i pale svijetom mode.

op


Brojni su dizajneri vidno očarani tim raskošnim buketima – Raf Simons u cruise Dior kolekciji predlaže ih u narančastoj, Dolce & Gabbana skladno stvaraju u svim bojama, pa i opakoj crnoj, dok se Dries Van Noten priklanja pastelima, i to na laganoj, transparentnoj svili. Prada je predlaže bijelu, na tamnoj podlozi, dok je ruže Marc Jacobs plasirao na brojne modne dodatke. Ruža se kao motiv pojavljuje i u novoj Flower kolekciji Zlatarne Celje, a jednostavan autorski nakit potpisuje slovenska dizajnerica Olga Košica.

dries van noten ss2013 50Dries Van Noten


Prije nekoliko dana haljina cvjetnog motiva bila je pun pogodak i za manekenku Bar Refaeli, koja se u propupaloj kreaciji Dolce & Gabbane pojavila na događaju Rose Day Piaget u Parizu. Cvjeće i korzeti vole se već sezonama, te zajedno daju odgovor na pitanje kako izgledati seksi i ženstveno, a spomenuti talijanski dvojac ima već provjerenu  formulu. U mnogim kolekcijama motiv ruže pojavljuje se i u obliku čipke – modna kuća Burberry predlaže rascvjetale ljetne kapute, dok Diane Von Furstenberg nudi šarene kombinacije prepune apstraktnih latica i sočnih boja. 

 

bar cr
Slavna manekenka Bar Refaeli (gore) i prekrasno uređen stol na događanju Rose Day Piaget, održanom prije par dana u Parizu (foto: image.net)

stol

 

CasadeiPF2 cr
Casadei


celje1
Flower kolekcija Zlatarne Celje


dior cruise 2013 31
Dior Cruise 2013

dolce gabbana ss2013 104
Dolce & Gabbana

louis vuitton ss2013 6
Louis Vuitton

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location