Username *
Password *
Remember Me

Od vunenih bereta do dubokih šešira – ova sezona nudi pregršt pokrivala koja opisuju neka davna vremena, pa su raznoliki retro trendovi opet zavladali modnom scenom. Oscar de la Renta predlaže mega obod, dok Karl Lagerfeld za Chanel nudi krznene kape koje grle lice poput uredne frizure… Dečki iz kuće Dsquared2 lansirali su satenske berete i visoke retro šešire, a na reviji Maison Martin Margiela vidjeli smo nonšalantne kreacije u jesenskim nijansama.

oscar-de-la-renta-fw4

S druge strane, vunene beanie kapice vladaju i dalje, nosimo ih spuštene do obrva ili šlampavo na jednu stranu. Popularne su prugaste, jednobojne ili pak ukrašene šljokicama pa se mogu primijeniti i u neke posebne prigode, te služiti kao ultimativni komad za onaj poseban touch.

Šešir može vizualno manipulirati i istaknuti crte lica, zato pri odabiru treba paziti i na te detalje, a osim toga, praktično je izabrati neki koji se uklapa u osobni stil. Iako nas često zavedu novi trendovi, pa nabavimo neki ultra-moderan, ako on nije po vašem stilskom receptu, radije ga zaobiđite… Šešir je u kombinaciji važan kao i cipele – on je početak i kraj vaše kombinacije. Trebao bi stil pratiti i koloristički, a brojne tamne jesenske nijanse odgovaraju gotovo svima. Iako su ponekad nužni radi hladnoće, šešir i kapa divni su modni dodaci koji nas mogu pretvoriti u retro kraljice i teleportirati nas u stil po želji, bio on ženstven, romantičan ili androgin. Želite li stilsku igru, kombinirajte suprotnosti: vunena bereta uz laganu haljinu ili odijelo, a šešir uz traperice.

Foto: prshots

 

chanel fall2013 3 2
Chanel

 

dsquared2 fall2013 31
Dsquared2

 

Maison Martin Margiela MM6 fall2013 16
Maison Martin Margiela MM6

 

marksandspencer 9
Marks & Spencer

 

matalan 105134704327658
Matalan

 

peopletree
La Redoute

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location