„No eyebrow look“

    Lara Stone je krasna i kad ih nema. Kad su joj obrve izbijeljene do te mjere da joj nimalo ne definiraju oblik i crte lica (vidi editorijale iz američkog i pariškog Voguea).

    A obrve to čine – one nas mogu itekako izmijeniti jer ističu odnosno vizualno utječu na oblik i izgled očiju koje su uglavnom fokus našega izgleda. A kad su boje tena, ili čak svjetlije, obrve još više naglašavaju oči.

    Čine nas ekstravagantnima, avangardnima, ističe make-up artistica Mihaela Dodić. - Posljednje dvije sezone aktualne su posvijetljene iliti izbijeljene obrve, koje, koliko god da su čudne, djeluju vrlo interesantno i izražavaju nekonvencionalan stav. No, to naravno ne znači da će pristajati uz svaki oblik lica. Ako niste sigurni kako bi vam stajao “no eyebrow look”, možete napraviti mali eksperiment: na obrve nanesite par kapi tekućeg pudera što svjetlije nijanse i fiksirajte ga puderom u prahu. Ukoliko ste zadovoljni svojim odrazom u ogledalu, odvažite se na pravo izbjeljivanje, ali samo i isključivo kod frizera. Osobno, sviđaju mi se izbijeljene obrve jer stvaraju čudesan, dramatičan i neobično razigran make-up, izvan  ustaljenih estetskih okvira na koje smo navikli - .

    Kroz taj su tretman prošle Abby Lee Kershaw i Guinevere van Sinus, kao što se vidi na kampanjama za Gucci proljeće/ljeto 2012 i Miu Miu resort 2012. Djeluju neobično, bljeđe no inače i androgino. Baš kao i glumica Rooney Mara kojoj je legendarna make-up artistica Pat McGrath za film „A girl with a dragoon tatoo“ osmislila potpuno novi look: tamna kosa, punkerski štih i bez obrva molim. Rezultat: crna je kosa naglasila bljedilo, a bijele obrve i crni smokey njezin avangardan izgled. Buntovnica s razlogom – taj je dojam htjela i postigla Pat McGrath.

    Foto: Alasdair Mclellan, David Sims