Username *
Password *
Remember Me

Lara Stone je krasna i kad ih nema. Kad su joj obrve izbijeljene do te mjere da joj nimalo ne definiraju oblik i crte lica (vidi editorijale iz američkog i pariškog Voguea).

A obrve to čine – one nas mogu itekako izmijeniti jer ističu odnosno vizualno utječu na oblik i izgled očiju koje su uglavnom fokus našega izgleda. A kad su boje tena, ili čak svjetlije, obrve još više naglašavaju oči.

Čine nas ekstravagantnima, avangardnima, ističe make-up artistica Mihaela Dodić. - Posljednje dvije sezone aktualne su posvijetljene iliti izbijeljene obrve, koje, koliko god da su čudne, djeluju vrlo interesantno i izražavaju nekonvencionalan stav. No, to naravno ne znači da će pristajati uz svaki oblik lica. Ako niste sigurni kako bi vam stajao “no eyebrow look”, možete napraviti mali eksperiment: na obrve nanesite par kapi tekućeg pudera što svjetlije nijanse i fiksirajte ga puderom u prahu. Ukoliko ste zadovoljni svojim odrazom u ogledalu, odvažite se na pravo izbjeljivanje, ali samo i isključivo kod frizera. Osobno, sviđaju mi se izbijeljene obrve jer stvaraju čudesan, dramatičan i neobično razigran make-up, izvan  ustaljenih estetskih okvira na koje smo navikli - .

Kroz taj su tretman prošle Abby Lee Kershaw i Guinevere van Sinus, kao što se vidi na kampanjama za Gucci proljeće/ljeto 2012 i Miu Miu resort 2012. Djeluju neobično, bljeđe no inače i androgino. Baš kao i glumica Rooney Mara kojoj je legendarna make-up artistica Pat McGrath za film „A girl with a dragoon tatoo“ osmislila potpuno novi look: tamna kosa, punkerski štih i bez obrva molim. Rezultat: crna je kosa naglasila bljedilo, a bijele obrve i crni smokey njezin avangardan izgled. Buntovnica s razlogom – taj je dojam htjela i postigla Pat McGrath.

Foto: Alasdair Mclellan, David Sims

Komentari (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

znaš šta, meni se ovaj đir uopće ne sviđa... lice mi je nedefinirano, nije to to :-(

 
There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location