Username *
Password *
Remember Me

Ova će modna godina biti još sjajnija od prošle - dizajneri su se posvetili istraživanju zanimljivih tekstura i otkrili da nema kraja kreativnosti kad se spoje 3D oblici i pret-a-porter. A koji će nas to efekti uveseljavati tijekom nadolazećih mjeseci možete saznati smo u ovoj temi, uz koju dolazi i naša slavna mega-galerija divnih kreacija. Ne spremajte ukrašene tkanine na dno ormara, njihova je energija jača nego ikad, a stilski rečeno - one su neuništive! No, zato ih treba pomno čuvati.

alexander mcqueen ss 2014 107 cr
Alexander McQueen

 

1 Očerupana tkanina nije slučajna - vodeći su autori, na čelu sa Sarah Burton za Alexander McQueen, predložili kombinaciju kariranog uzorka i slatke nedovršene forme koja se pojavljuje ne samo u večernjim, već i dnevnim oblicima.

2 Perlice i kristali - sve više odmiču se od glamuroznih haljina i okreću dnevnim varijantama, koje se kombiniraju čak i s trapericama, ali i pidžama-hlačama. Gornji komadi sa sjajnim aplikacijama mogu se nositi u svim sezonama i prigodama, što im daje puno na iskoristivosti.

 

alexix mabille ss 2014 12

Alexis Mabille

 

3 Resice - dvadesete su bile davno, no stilski one još uvijek žive. Da nije bilo prošlogodišnje ekranizacije legendarnog romana F. Scotta Fitzgeralda, Veliki Gatsby, u kojoj haljine plešu više nego njihove vlasnice, tko zna da li bi se dizajneri prisjetili te u modi vrlo važne dekade. Uglavnom, haljine su vesele, a resice dolaze i u srebrnim i zlatnim nijansama, što baca sasvim novu svjetlost na modnu sezonu koja nam se približava.

4 Perforacije - vidiš me, ne vidiš me... Dizajneri su otkrili i igru skrivača, a slojevito je odijevanje prava forma za to: veste i tunike s rupama, pravilnim ili nepravilnim, bit će važna stilska zabava sljedeće sezone. Ne samo da se na taj način stvara nova likovna igra, već jedan odjevni predmet može imati stotinu lica...

5 Čipka - uvijek poželjna, u kojem god obliku došla. Bilo da dolazi u tanašnoj ili debljoj varijanti, čipka je znak ultimativne ženske elegancije, tako da je takav odjevni predmet uvijek spas, u bilo kojoj modnoj dilemi. Može se kombinirati sa casual materijalima, ali i uz neke ozbiljnije teme. Čipka ove sezone vlada u nijansama pastela, te i bijeloj i crnoj. Zasigurno imate neki čipkasti komad u ormaru: pomaknite ga u prvi red!

 

anteprima ss 2014 11Anteprima

 

chanel resort 2014 4 cr
Chanel

 

chloe resort 2014 22
Chloé Resort