Username *
Password *
Remember Me

Nakon ženske moda, koja se pošteno razigrala i hvali se brojnim retro stilovima, i muškarci dobivaju svoje adute: svaka nova sezona za njih je zanimljivija od prošle. Ne samo da su se dizajneri krenuli igrati kombinacijom starih i novih trendova, već je sve nekako inovativno, kreativno! Čak više ni strogo ne odvajaju casual i buntovne stilove, njihove su granice izbrisane, tu su vrlo nosivi stilski kokteli. 

oooSPRINGFIELD AW14--20
Springfield / korak po korak do dobrog stila!

A i dečki kao da su se malo opustili i odlučili slušati dizajnere, posebno one kreativnije. Na primjer Paul Smith, kojeg poznajemo po izvanrednoj mašti i odličnom kroju, uvijek ide korak naprijed te je poznat po kombiniranju motiva ne samo u ženskim već i muškim kolekcijama. To radi bez kočnice, on je jedan slavan gospodin kojeg u svijetu mode poštuju mnogi. S druge strane, brendovi kao što su Strellson, naglašavaju više onaj casual moment, to je za one koji u petak nose odijelo, a u subotu žele biti cool i u neutralnim bojama. Imaju i super stilističke prijedloge: na primjer čizme, traperice, hoodica, vesta i leptir mašna! I, naravno, sve to izgleda super-muževno i zabavno.

Paul Smith FW14 image 1
Paul Smith / kralj motiva i dobrih boja

Za vrhunska odijela će se pobrinuti Joop!, njemačka kuća s poštenom tradicijom i vrlo kvalitetnim odijelima. Siva je i dalje baza, dok se paleta nijansi kreće oko pastelnih i zamagljenih plavičastih, zelenkastih, bordo, tamno ljubičastih. Na ove je dobre pomake u muškoj modi utjecala i činjenica da sve više poslova ima labavi dress code, pa si i oni mogu priuštiti malo modne igre.

Brendovi Joop!, Strellson i Paul Smith kod nas se mogu nabaviti u dućanima Heraldi for men, a Springfield u većim shopping centrima.

 

Joop FW14 image 1
Joop! se brine za sve detalje

Jedan od high-street brendova koji prati ove modne vjetrove je Springfield. Kod njih se urbani & buntovni stil miješaju s klasičnim krojevima, pa sve izgleda više nosivo i jednostavno. Vodeći su tonovi zeleni, sivi, plavi, no neki donose zanimljive motive i detalje od krzna. Osnovna formula je zapravo udobnost, stoga je to jedan od omiljenih muških brendova gdje se po O.K. cijenama nađe svega i svačega. Od remena do jakne!

 

Strellson Sportswear FW14 image 1
Strellson / kombinacija leptir mašne i hoodice

Joop FW14 image 2
Kožu i traper kombinira Joop!

Joop FW14 image 3
Kad ne nosi traper, on bira odijelo Joop! u sivoj...

Joop FW14 image 4
...ili bordo boji

Paul Smith FW14 image 2
Životinjsko carstvo rekreirao je Paul Smith

Paul Smith FW14 image 3
A uzor kolekcije je Jim Morrison @ Paul Smith

SPRINGFIELD AW14--7
American boy @ Springfield

SPRINGFIELD AW14--35
Retro kaput je oživio! @ Springfield

SPRINGFIELD AW14--38
Sličan stil za nju i njega, da si budu zgodni! @ Springfield

SPRINGFIELD AW14--40
Maskirni uzorak u zbluranom izdanju @ Springfield

SPRINGFIELD AW14  3796
Karirano - motiv sezone @ Springfield

Strellson Sportswear FW14 image 2
Dobri frajeri nose poluodvezane čizme @ Strellson

Strellson Sportswear FW14 image 3
A tu su i cool šalovi! @ Strellson