Username *
Password *
Remember Me

Još jedna priča o princu, ljubavi i dobroti stiže u kina - Disney je napravio film Cinderella s Cate Blanchett u glavnoj ulozi i to zločeste maćehe. Njezini kostimi napravljeni su po idejama i kreacijama kostimografkinje, dobitnice Oscara, Sandy Powell koja je ovu priču efektno začinila stilom iz četrdesetih. - Kombinirala sam siluete glumica poput Joan Crawford, tako da Blanchett u ulozi maćehe izgleda vrlo sofisticirano, elegantno i retro, ističe Sandy. 

 cate blanchett cinderella beauty

- Htjela sam maćehi dati malo povijesne važnosti putem kostima, radila sam na cijeloj kostimografiji za film čak dvije godine. Nema razloga da zloćesta maćeha bude ružna, stoga sam joj podarila jedan vrlo elegantan stil - . Nježnost je pak rezervirana za samu Pepeljugu koju glumi Lily James i legendarnu Helenu Boham Carter u ulozi dobre vile.

cinderella 2015 movie posters photos02


Helenu znamo po odličnim ulogama u kojima je ona utjelovila brojne likove iz slikovnica i bajki, pa ni ovoga puta slavna glumica neće razočarati svoje obožavatelje i brojne ljubitelje kostimografski snažnih filmova. No, kostimografija dotiče i neke modne dizajnere, a vodeća među njima je Ruskinja Ulyana Sergeenko. Njezine kolekcije izgledaju kao da su osmišljene za, na primjer, spomenutu Pepeljugu. Haljine iz bajke, s volanima i vezenim detaljima, od satena, svile i baršuna, postavljaju ovu autoricu u sam vrh modne ekipe čiji je izričaj bajkovit i čaroban. Iako je prava rjetkost da se ova odjeća nađe u svakodnevnoj garderobi, ipak je neke komade moguće iskoristiti – na primjer baršunasti bolero ide i na traperice, dok bijele raskošne košulje možemo nositi kroz poslovni stil. Također tu su haljine – one s velikim volanima vole specijalne prigode, dok baršunaste cipelice možemo nositi i uz tunike, traper jakne i ostale urbane komade. Inspiracija je uvijek dobrodošla, a naročito kad se radi o ovako ženstvenim kolekcijama.

 

cate-blanchett-cinderella-1940s-style-photocate-blanchett-cinderella-movie

cinderella-2015-movie-posters-photos01

cinderella-wicked-stepmother-ballgown-cate-blanchett

 

Ulyana Sergeenko - kolekcija inspirana čarobnim svijetom kostimografije

ulyana-sergeenko-haute-couture-spring-2015-02ulyana-sergeenko-haute-couture-spring-2015-03ulyana-sergeenko-haute-couture-spring-2015-04ulyana-sergeenko-haute-couture-spring-2015-05ulyana-sergeenko-haute-couture-spring-2015-07ulyana-sergeenko-haute-couture-spring-2015-10ulyana-sergeenko-haute-couture-spring-2015-12ulyana-sergeenko-haute-couture-spring-2015-14ulyana-sergeenko-haute-couture-spring-2015-15

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location