Username *
Password *
Remember Me

Kad malo pogledate dućanima, u potrazi za dobrim novim cipelama, vjerojatno ćete shvatiti koliko ima dobrih – ravnih. Štikla je napravila mjesta za konkurenciju, a to je rezultiralo ne samo popularnošću niskih cipela na vezanje i tenisica već i balerinki. Nedavno je i Borovo reagiralo na novonastalu situaciju i rezultat je popularna kolekcija My Ballerinas. No, nisu sve jednostavno crne ili smeđe, My Ballerinas dolaze u raznim tonovima i od više materijala i njihovih kombinacija. Ako jedna cipela u sto varijanti paše na odijelo i fine hlače u kombinaciji sa sakoom ili nekom sličnom varijantom, to su balerinke.

laredoute 103130642831652
La Redoute


1 Mogu se nositi gotovo tijekom cijele godine, na najlonke ili na bosu nogu. Uvijek djeluju elegantno, nenametljivo, ne privlače pažnju osim ako su ukrašene šljokicama. Popularne su i lakirane - one su čak dobre i kao večernja varijanta za odjelo koje je malo ekskluzivnije, ili ima smoking kroj.

2 U svakom je slučaju bolje kupiti balerinke od prave kože, a ako je ne nosite, onda tražite kvalitetnu imitaciju. Naime, na bose je noge bolje i zdravije nositi nešto kvalitetno, a i kad se radi o izgledu i očuvanosti, na balerinkama se, kao jednostavnim i čistim modelima, odmah vide oštećenja... Naročito ako pokisnu. Stoga je kvalitetnija i malo skuplja varijanta bolja. Svakako izdvojite za njih malo više jer dobra balerinka traje sezonama.

 

borovo my ballerinas 7

My Ballerinas @ Borovo


3 Čak i uz najstrože odijelo, balerinka daje dojam ženstvenosti, pa se dešava ta fina stilska ravnoteža. Mala mašna na njima, kao čest detalj, dodatno će začiniti kombinaciju, učiniti je manje androginom.

4 Lako je kombinirati i razne boje - odijelo, kostim ili košulja u jednoj, balerinka u drugoj boji. Pošto su to sve jednostavne, klasične forme, dopuštaju laganu igru tonovima, naročito ako je to vaš dress-code.

5 Balerinke uglavnom dolaze u crnoj ili bež, no i tamno plave su odlična investicija. Nemate brige s kombinacijama, volite li ih malo klasičnije... Upravo za kombinacije s odijelima, stilisti često predlažu i neke sa svijetlim vrhom, na primjer srebrnim ili bijelim. Gore idu sve varijante tamnih odijela i bijele košulje, što može poslužiti kao odlična uniforma za poslovan look.

 

laredoute 103130626041618

La Redoute

 

abbey1

Abbey Lee Kershaw @ Vogue Australia

abbey2

Abbey Lee Kershaw @ Vogue Australia

abbey3

Abbey Lee Kershaw @ Vogue Australia

 

laredoute 1031301192051005

La Redoute

 

laredoute 1031301758056106

La Redoute

 

laredoute 10313013839496641 cr

La Redoute

 

 

Planet Obuća balerinke

 

 

 

planet obuca1planet obuca2planet obuca3planet obuca21planet obuca 3planet obuca 22