Username *
Password *
Remember Me

Jedan je to od filmskih uradaka koji su stvorili istoimeni stil: Gwyneth Paltrow kao Margot Tenenbaum u The Royal Tenenbaums (2001., režija Wes Anderson) često je kopirana kroz brojne editorijale i kolekcije, sezonama nakon što je film izašao. Njezin krzneni kaput u kombinaciji s koledžicama i prugastom haljinom, zalizana kosa, intenzivan trag olovke za oči i infantilna ukosnica definirali su nikad potpuno odraslu Margot. Ultimativnu granny-geek ikonu stila.

gwyneth-paltrow-royal-tenenbaums


Kostime potpisuje poznata holivudska kostimografkinja Karen Patch: - kad radite za film morate znati da on izlazi za oko godinu dana i ne želite biti out. Dakle, cilj je sve skupa upakirati da ima dozu klasike - izjavila je u jednom od intervjua. Dakle, Karen je kreirala fantastično neobičan i pomaknut  stil obitelji Tenenbaum koji uključuje: krznjak, prugastu haljinu, odijelo, crvenu Adidas trenirku. Plus traku za glavu. Sve sami klasici, a opet tako upečatljivo ukalkulirani u likove. Tu je uistinu genijalna ekipa koja glumi hrpu osobenjaka: Gene Hackman, Bill Murray,  Luke i Owen Wilson, Anjelica Huston, Ben Stiller... Toliko je karakter, koji pomaže stvoriti i odjeća, ovdje važan da likovi kroz film imaju uglavnom samo jednu kombinaciju. Definitivno jedna od modnih drama koje ćemo još dugo pamtiti, na što će nas podsjećati stilisti i brojni drugi ljubitelji eklektičnih stilova.

 

Margot-Tenenbaum-From-Royal-Tenenbaumsroyal-tenenbaums-2.nocrop.w529.h375royal-tenenbaums-owen-wilsonRoyal-Tenenbaums-The-DI-5royal3Royal Tenenbaums - 4Royal Tenenbaums - 9RT1sibling-rivalries-royal-tenenbaumstenen crThe-Royal-Tenenbaums-11752 1The-Royal-Tenenbaums-anjelica-huston-35220678-1200-781The-Royal-Tenenbaums-Cast-Photothe-royal-tenenbaums