Username *
Password *
Remember Me

Edie Sedgwick bila je muza Andyja Warhola, party girl šezdesetih: utjelovila ju je u filmu Factory girl (2006.) slavna glumica Sienna Miller. Poseban naglasak u filmu je stavljen na styling, putem kojeg je kostimograf John A. Dunn vjerno predočio jednu od najpopularnijih it djevojaka prošloga stoljeća.

sienna
Sienna kao Edie i Guy Pearce kao Andy Warhol

Sienna nosi ultra minice, jednu od odora cura toga doba, fluffy majice, bodije, visoke čizme, krznjake i kapice. Tu je i mega nakit: svoj karakterističan kratki bob (vrijeme popularnosti ove kose) nadogradila bi Edie velikim ringovima ili chandelier naušnicama, uglavnom podržan sjajnim efektima.

edie warhol

 

Šezdesete su ove sezone vrlo popularne - silueta s kratkom suknjom, tajicama i visokim čizmama inspirirala je za ovu zimu brojne dizajnere. Neke od čizama idu do pola bedara i naprosto savršeno odgovaraju mini suknji. Edie bi na sve to nosila krznjak, još jedan trenutno super-popularan element za hladne dane… Bio on jednobojan ili šaren kao što bi nosila Warholova muza, apsolutno je dobrodošao u hladnim danima koji nas očekuju.

2006 factory girl 005

factory-girl-2006-2factoryfactorygirlfactorygirl014factory girl11factory girl 55Screen-shot-2011-03-14-at-8.18.52-AMscreenshot2010-12-13at5-13-40pm