Username *
Password *
Remember Me

Iako su pletenice podsjetnik na djetinjstvo, ova girlie frizura vlada i u svijetu odraslih: od ulice pa sve do crvenog tepiha, spetljana je kosa apsolutni hit. Svejedno je gdje idete, ona je bezvremenska i njezina vladavina jača s dolaskom toplijeg vremena. Imamo niz varijanti – neke su šlampave, boho, druge su uredne, skladne i pomno začešljane. Vire iz repa, strše iz raspuštene kose i podsjećaju na retro ženstvenost.

Zna sve o njima: Ana Kuštre @ Anel

8-messy-french-braid-with-middle-part

Kosa bogata gustoćom i dužinom dat će i glamurozniju pletenicu, no ne brinite, imaju ovdje šanse i one tanje i slabije vlasi, sve ovisi o načinu pletenja. U posljednje vrijeme rado su viđene pletenice i kao dodatak kratkoj kosi - naročito kao umeci ili u kombinaciji s under-cutom. Svima je najpoznatija klasična riblja kost koju možemo plesti na dva načina: prema van ili prema unutra. Najčešće to radimo s tri pramena, ali može i s više njih.

French-Braid-1

Predlažem da se poigrate i umjesto jednog pramena koristite komad tkanine… ili više njih! Možete boje trakica kombinirati s odjećom ili modnim dodacima. A možda se želite osjećati poput kraljice? U tome će vam pomoći pletenica-kruna koja ide iznad čela. Predivno izgleda i varijanta s pletenicom koja ide po tjemenu, baš podsjeća na princeze i dobre vile! Dosta je popularna varijanta s razdjeljkom na sredini i s dvije kikice sa strane, koje ponekad idu i u punđe. Klasičan rep s pletenicom, pozicioniran vrlo visoko, hit je frizura za svečane prigode, znamo je još dodatno obogatiti umetkom radi čega sve skupa izgleda bogatije.

5-strand-645x904


Hit su i sitne, tanašne pletenice koje tek toliko krase raspuštenu kosu, rep ili punđu. Možete je nositi na gornjem sloju kose ili skroz ispod, ili pak naglasiti under-cut. Zabavite se jer mogućnosti je mnogo, a kad je riječ o kosi, neka bude prirodna i kvalitetno njegovana, onda sve izgleda bolje.

 

 27862-French-Braidsbraidsbraids2braids33braids44CGHLAST-780x520dutch-side-braid1-645x881French-Braid-Crownfrench-braidFrench-Braided-Ponytailfrench-braids-11french-braids-49

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location