Username *
Password *
Remember Me

Razmišljate li o proljetnom osvježenju na kosi? Možda su šiške taj adut – one su ipak najveći detalj svake frizure jer naglašavaju lice, a mogu i prikriti eventualne nedostatke. Ravne ili stepenaste, duboke ili plitke, asimetrične ili simetrične, puno je mogućnosti od kojih možete birati baš one koje vam pristaju savršeno. Naime, kod odabira modela šiški najvažnija je tekstura vlasi, o tome sve ovisi.

Predlaže: Ana Kuštre @ salon Anel

Max-Mara-Spring-Summer-2016-Campaign03
Freja Beha Erichsen u novoj kampanji za Max Maru


Iako se često misli suprotno, svaka od nas ima idealan model šiški, samo je važno prilagoditi ih licu načinom šišanja i dužinom. Posebno moramo paziti kod kovrčave kose – mnoge klijentice raznih dobi požele ovaj način promjene i ne požale. Ovo proljeće predlažem nekoliko varijanti: one super-kratke, srednje duljine i repaste te one koje se duljinom jedva razlikuju od ostatka kose. Te zadnje su rokerske i boho, podsjećaju nas na vrijeme sedamdesetih kad su hipiji promovirali bezbrižan i šlampav način života. A svijetu mode i ljepote ostavili super frizure. Njihove šiške danas imaju modernu varijantu i nose se gotovo na stranu, prekrivaju većinu čela. Dobro pristaju polu-dugim i dugim kosama, na taj način frizura postaje jednostavnija za održavanje. Možemo ih kreirati čak i na kovrčavim pramenovima – no pazite tijekom sušenja jer se mogu podići i sfrkati. Zato moraju biti dosta duže ošišane, u tom slučaju bit će teže i neće se toliko dići i nakovrčati.  

Helena-Christensen-Harpers-Bazaar-KZ-April-2016-Cover-Photoshoot04
Legendarna manekenka Helena Christensen @ Harper's Bazaar


Kad si kod kuće radite frizuru, šiške neka budu u istom stilu s ostatkom frizure. Ako je kosa razbarušena, onda neka budu i one, ako je sve speglano i ravno onda neka takva bude cijela frizura, sa svih strana. Šiške moraju biti dio frizure, moraju se uklapati jer tako sve skupa djeluje prirodno i uvjerljivo. Bitan je sklad frizure sa svih strana: to se radi pravilnim tehnikama šišanja, a nastavlja stiliziranjem kod kuće.
Malo je hrabrih koje će svoju dugu kosu ukrasiti tupim i kratkim šiškama. Ako vam je vaša duga kosa postala dosadna, takav tip šišanja šiški svakako će podići cijelu frizuru. Dobro pristaju na puštenu kosu, no posebnu ljepotu daju ako kosu podignete u rep i otkrite svoje lice. Takav tip šiški često je viđen i kod bob frizura gdje dominiraju tupi i ravni rezovi.

Neiman-Marcus-Colorful-Spring-2016-Dresses12
Novi Neiman Marcus lookbook - prekrasne ženstvene frizure uz haljine s motivom cvijeća


Bob je frizura koja voli šiške: bio on strogo ravnih linija ili sa istanjenim vrhovima, šiške su uvijek dobrodošle. Najprisutnije su u varijanti do obrva, spuštene ravno na čelo. Kratki bob jako je popularan ove sezone i to upravo s naglaskom na kratke ravne šiške. Ostale varijante kratkih frizura ovog će proljeća krasiti duže stepenaste šiške: razdijeljene na stranu i šišane na način da uokvire cijelo lice istanjenim pramenovima kose.

 

Helena-Christensen-Harpers-Bazaar-KZ-April-2016-Cover-Photoshoot06Max-Mara-Spring-Summer-2016-Campaign01Max-Mara-Spring-Summer-2016-Campaign04Max-Mara-Spring-Summer-2016-Campaign09Neiman-Marcus-Colorful-Spring-2016-Dresses09Neiman-Marcus-Colorful-Spring-2016-Dresses02

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location