Username *
Password *
Remember Me

Devedesete su hit – prisjetimo se jednog od legendarnih filmova u kojima je moda te dekade došla do izražaja. Što su Alicia Silverstone, Stacey Dash i Brittany Murphy nosile u Clueless? Pomno složenu kostimografiju, koja je zapravo famozna mješavina grungea (karirane minice, visoke dokoljenke i košulje) i glamura osamdesetih (nakit, roza, pasteli, velika ramena, kostimi, kratki topovi) potpisuje iskusna Mona May.

clueless

- Kad je Amy Heckerling napisala scenarij – prisjetila se Mona za Oystermaggrunge je bio najveći hit. No, ono što smo htjeli postići nije bilo na cesti niti se nosilo u školama. Upoznala sam Amy kad smo snimali pilot i brzo smo kliknule. Osmislila sam 60 kombinacija za svaki lik u filmu. Apsolutno sve je bilo isplanirano, željela sam pokazati nešto novo, neviđeno, jedinstveno, za inspiraciju svakodnevnim ženama. I naravno moralo je sve skupa biti zabavno - . Mona je uspjela jer film je, kad ga gledamo s današnjeg stajališta, dosta moderan, neke stvari vidimo i u street-styleu. Tri BFF odmah su postale hit, a jednako tako slavne bile su i njihove zabavne kombinacije. Mega karirani sakoi, šminkerske vestice, super minice na kopčanje, ludi šeširi i viske čarape svojevrstan su Clueless modni potpis. Mnogi se dizajneri referiraju na njihov simpa eklektičan stil, predlažući grunge inspiriran glamurom. Naravno, tu su i frizure: pletenice na sve strane, raspuštena speglana kosa i finjak rajfovi!

- Iako to nismo planirali, film je iste godine postao modni fenomen. Željeli smo ljudima dati inspiraciju i predložiti neke promjene, malo pogurnuti granice... Mislim da se ulovio jer su žene u to doba tražile nešto novo, htjele su izaći iz grungea i okrenuti se više ženstvenoj, girlie modi - zaključila je Mona.

640 clueless paramount 0610150717 FL-clueless-cher-wardrobe 2000x1125-1940x1091 cr1459120752-clueless-3best-clueless-quotesclueless-111clueless3clueless5clueless9clueless12clueless21clueless22clueless23clueless32clueless81clueless87cluelessa11landscape-1437052452-clueless-landcape

 

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location