EDITORIJAL: Odiseja u svemiru

  Paco Rabanne i André Courrèges utabali su put futurističkog stila u modi još tijekom šezdesetih, u vrijeme kad su letovi u svemir i Marsijanci bili neke od gorućih tema u društvu.

  kolfinna4

  Do danas ta njihova stilska formula nije izgubila na snazi, niti na atraktivnosti. Iako su mislili da ćemo mi u 2012. godini nositi srebrna odijela i haljine od metalnih pločica, to se očito nije desilo…Budućnost stalno kuca na vrata, no mi volimo vintage. Ipak, metalik sjaj od glave do pete stvara sliku jedne stabilne budućnosti u kojoj je sve regulirano, definirano i jasno – čak i stilovi.

  Ova se ideja svidjela ekipi iz magazina Russh. Napravili su divan editorijal upravo po spomenutim postulatima. Kreacije u ovom stoljeću potpisuju McQueen, Gaultier, Theyskens Theory, Giorgio Armani, Lanvin i Diesel Black Gold. Styling je radila Gillian Wilkins, a u ulozi modela snašla se neobična Kolfinna Kristófersdóttir.

  No, kuća Paco Rabanne i dalje je na tržištu (sam osnivač se povukao s mjesta art direktora), a nova dizajnerica svih kolekcija, najavljeno je neki dan, postala je Lydia Maurer. Time je naslijedila mjesto Manisha Aurore. Pitanje je da li će kući vratiti staru slavu. Kući čije je ime upisano u modnu povijest i koja se može pohvaliti istinskim sjajem zvijezde visoko na nebu, koja nikada neće pasti.

  kolfinna1kolfinna2kolfinna3kolfinna5kolfinna6kolfinna7kolfinna8kolfinna9kolfinna10kolfinna11