Username *
Password *
Remember Me

Postoje razne tehnike šišanja, najčešće škarama ili trimerom, ili stanjivanja, npr. efilir škarama. No, sada je tu i dusting tehnika – nova, idealna za delikatnu eliminaciju samo onih nezdravih lasi. Održavanje ravnih rezova na vašim vrhovima potrebno je raditi jednom mjesečno. Većina ima tretiranu i suhu kosu, što je uglavnom posljedica kemijskih sredstava koje koristimo.

Predlaže: Ana Kuštre @ ANEL i Do šminke i frizure za pol vure

Amanda-Seyfried-Vogue-Australia-2017-Photoshoot06
Amanda Seyfried / February 2017 Vogue Australia / foto: Emma Summerton / styling: Christine Centenera


Ipak, bez obzira na redovno održavanje vrhova, vjerojatno ste primjerili sitnu kosu koja je popucala i nalazi se po cijeloj dužini vaše kose. Najčešće je viđamo kod jako suhe i tretirane kose, a kad je elektricitet jači, ona prva iskače. To su sitne popucale lasi koje redovnim šišanje nikako da dođu na red: upravo to rješava Dusting tehnika.

 

Kako primjenjujemo Dusting tehniku?
Fenom posušimo kosu na prirodnu frizuru ne koristeći pritom četke i bilo koja pomagala za oblikovanje frizure jer kosa mora imati svoj prirodan pad. Podijelimo je u tanke pramenove. Kada kroz prste zagladimo pramen, uklanjamo sitne lasi koje nekontroliramo strše iz njega. Škarama vodoravno okrenutim na kosu podšišavamo i lagano prolazimo po pramenu gledajući da ošišamo samo oštećenu kosu, bez podkopavanja škara, one moraju kliziti po suhom pramenu. Najčešće te sitne lasi prestaju kod polovice dužine kose, svi znamo da je kosa što je bliža vlasištu, ujedno zdravija.

 

Amanda-Seyfried-Vogue-Australia-2017-Photoshoot02


Frizer kod ove tehnike mora raditi s jako oštrim i kvalitetnim škarama i velikim iskustvom. Jako je bitno da se uzimaju tanki pramenovi. Škare se drže pod određenim kutom, a pramen koji šišamo mora biti napet. Kada smo završili sa zadnjim pramenom, kosu operemo i kreiramo željenu frizuru. Kosa je vidno zdravija jer iz nje ne strše te kratke, ispucale i suhe lasi.

 

 Amanda-Seyfried-Vogue-Australia-2017-Photoshoot03Amanda-Seyfried-Vogue-Australia-2017-Photoshoot05

 

ana kustre anel
Ana Kuštre

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location