Username *
Password *
Remember Me

Svakom kolekcijom Twinsi – Begović i Štimac – problematiziraju situaciju koja se tiče Lijepe naše, i to obično nisu dobre vijesti, no kolekcije su im fantastično kreativne. Ovoga puta haljine su raskošne, lagano osamdesete, glamur je podcrtan animal motivom, snažnim tonovima, mašnama, bijelim čarapicama na kojima piše koji je dan. Šahovnicu su iskoristili kao podlogu za damsku eleganciju, gala večeru ili neku sasvim političku priču. A ako malo bolje pogledate, na lepršavim haljinama s druge fotke, nalaze se i isprani američki zastava-motivi.

Twins Dijaspora 1


Kao inspiracija za kolekciju poslužila nam je sve očitija činjenica masovnog iseljavanja iz naše domovine. Budući kako smo obojica podrijetlom Slavonci i svakih par mjeseci imamo priliku vratiti se doma, uočavamo sve manje ljudi i prijatelja u našim rodnim mjestima, a i šire. Takvi prizori nas ostavljaju bez teksta. Potaknuti činjenicom teških životnih uvjeta u Slavoniji, te konstantno okruženi pričama o ljudima koji bježe iz Hrvatske, odlučili smo pozabaviti se činjenicom iseljavanja i Hrvata koji žive u dijaspori. Cilj tematike kolekcije je skrenuti pozornost trenutnu vlast koja zataškava problem iseljavanja. A nastavi li ignorirati najbitniji problem u lijepoj našoj možda sljedeće godine uz novu polovicu Republike Hrvatske koja će ju napustiti među njima budu i Twinsi. Ključni element ove kolekcije je ljubav prema svojoj domovini u kojoj mnogi više nisu. Iz tog razloga kreacije su snimljene u studiju na čistoj pozadini uz minimalne rekvizite kako bi dodatno naglasili tu prazninu koja ostaje među praznim ulicama iseljenih gradova i uklopili u atmosferu odlaska u nepoznato - Damir Begović i Domagoj Štimac.

 

Twins Dijaspora 1


Fotografija : Darija Cikač
Asistent fotografa: Neven Muretic
Modeli: Dea Cesar, Lana Klarić, Ana Klarić (Talia Models)
Frizura: Tanja Kuštović - međunarodni Keune edukator iz Keune akademije
Šminka:  Ana Pećanić za Učilište Profokus ( Ana Pećanić/ Učilište Profokus)
Naočale: SHERIFF & CHERRY

Twins Dijaspora 1Twins Dijaspora 1Twins Dijaspora 1Twins Dijaspora 1Twins Dijaspora 1Twins Dijaspora 1Twins Dijaspora 1Twins Dijaspora 1Twins Dijaspora 1Twins Dijaspora 1Twins Dijaspora 1Twins Dijaspora 1Twins Dijaspora 1

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location