Username *
Password *
Remember Me

- Ova kolekcija je za mene posebna upravo zbog procesa nastajanja samih printeva. Nakon dizajniranja uzoraka tkanina iz različitih izvora i litografija u prošlim sezonama, ovaj put sam se odvažila za izvor iz objektiva naše fotografske dive Mare Milin. Organske fotografije drveća i krošnji stopile su se sa linijama tijela. Želja mi je bila prenijeti bezvremenske momente njene fotografije na odjevne predmete - objasnila je dizajnerica.

Suradnja dviju naših umjetnica, Mare koja je kod nas poznata kao vrsna fotografkinja i Jelene, modne dizajnerice koja se postavila na sceni kao autorica odličnog, inovativnog printa, rezultirala je kreacijama kolekcije pod imenom Hypno. Bilo da nas hipnotiziraju krošnje ili ženstvene siluete, bazični krojevi ovdje su nadograđeni uzorcima koji donose dark-romantičnu vizuru – uglavnom su nježni, organski, otkrivaju dimenzije tijela i čine ga senzualnim i elegantnim. Prevedeno u jezik formi: to su uglavnom haljine i kaputi.

 

YH1


- Monokromatika početnih fotografija dominira na odjevnim predmetima, a njihova linijska struktura dodatno naglašava linije odjevnih komada. Ručno završavani predmeti i krojevi koji ne slijede sezonske trendove protuslovni su današnjoj brzinskoj proizvodnji u modnoj industriji. Suprotstavljanje različitih ploha i tekstura, strogih linija i drapiranih elemenata, volumena i naglašenih ukrojenih elemenata daje zanimljivu vizualnu igru - ističe Jelena.


Make-up na kampanji potpisuje Kasandra draganić, styling je radila Doris Fatur, fotke potpisuje Zvonimir Ferina. Model je Zita Nikić iz agencije Talia Model.

YH1YH1YH1YH1YH1YH1YH1 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location