Androgina DINAMIKA new-age minimalizma @ Ivana Janjić DIFERIT

    Ivana je dizajnerica, Diferit je njezina nedavno predstavljena kolekcija koja je sada dobila i lookbook: u fokusu njezinog androginog, bespolnog new-age minimalizma koji ima svoju posebnu dinamiku, su dva karaktera. Jedan lik je više snažan, muževan, drugi je nježan: - Odmak od očekivanog su odjevni predmeti koji nisu u svojoj primarnoj funkciji pa je tako npr. jakna remenom stegnuta oko struka – priča autorica - a košulja obučena kao suknja. Time smo nastojali u prvi plan pozicionirati priču i atmosferu koju fotografije prenose, čemu u prilog idu naknade intervencije u vidu kolažiranja - . Fotografiju potpisuje Denis Butorac, zaštitna lica su Marko Kotur i Marino Mihalj, styling potpisuje Josip Kovač, a make-up Ivana Stanić (učilište Profokus).

    Ivana Janjić lookbook Diferit 2

    Ivana ističe kako ne želi pristati na uniformirano društvo, no i ovo njezino je svojevrsna uniforma, odiše karakterom radnog kroja, pročišćena je i boja i detalja... Tu su tek trake s autoričinim imenom, retro detalj koji podsjeća na devedesete i popularnost minimalističkih brendova kao što je bio Calvin Klein. Sve su to uniforme, ljudski je prikloniti se stilu, izričaju, supkulturi, naročito kad je riječ o ovakvoj odjeći, koja ujedno evocira odoru nekog svemirskog broda. U svakom slučaju, clean image koji Ivana ističe već sezonama, bazira se na zanimljvim jednostavnim komadima unisex predznaka, podcrtanima udobnošću.

     Ivana Janjić lookbook Diferit 2Ivana Janjić lookbook Diferit 2Ivana Janjić lookbook Diferit 2Ivana Janjić lookbook Diferit 2Ivana Janjić lookbook Diferit 2Ivana Janjić lookbook Diferit 2Ivana Janjić lookbook Diferit 2Ivana Janjić lookbook Diferit 2