Moja Afrika

  Safari stil je modni sinonim za godišnji odmor: maslinasto zelena parka / košulja, bež trench / jaknica, lagana pamučna haljina ili kombinezon u maskirnim nijansama…

  Ovi komadi, kao i mnogi drugi koji neodoljivo podsjećaju na Afriku i velika divlja prostranstva, našli su svoj put i do ove sezone, kroz vodstvo Donne Karan i Michaela Korsa.

  donna karan ss2012 ad 4
  Donna Karan, summer 2012

  Njihove su kolekcije posveta vrućem Starom kontinentu, nijansama drva, pijeska i staroga zlata na mekim i udobnim tkaninama. 

  Američki se modni dizajneri referiraju na davnu 1968. godinu kad je njihov francuski kolega Yves Saint Laurent svijetu mode predstavio safari jaknu, po uzoru na afričke vojne odore.

  Bio je to vapaj za slobodom odijevanja, a u skladu s razmišljanjima tadašnjih hipija koji su se željeli otrgnuti od svih zakona i pravila, pa time i modnih.

  Yves im je dao ovu jaknu koja je do danas našla put do svih stilova, trendova i prigoda, tako da danas taj casual komad ima svoje zastupnike na mnogim frontama.

  Safari jakne se uvijek sjetimo na početku ljeta, odnosno proljeća. Ona je simbol za odlazak na odmor, simbol putovanja i slobode, simbol prirode i oslobođenja od modnih pravila. Uostalom, savršeno izgleda na preplanuloj koži!

  Idealan je to stil i za urbanu džunglu – naročito kao ležerna odjeća na vrućem asfaltu, u kombinaciji s rimljankama ili japankama. Donosimo vam presjek ovosezonskog safari stila i želimo vam uzbudljivo putovanje!