Username *
Password *
Remember Me

Upute za uporabu

Ovdje možete pročitati upute kako se snaći na ItGirl, od procesa registracije, uporabe pojedinih modula i komponenti, pa sve do konfiguriranja vašeg profila i privatnosti. Upute ćemo postepeno nadograđivati odgovorima na vaša često postavljana pitanja u vezi funkcionalnosti stranica.

Registracija

Registracija je proces kojime gost stječe pravo na pristup u pojedine dijelove stranica. Prilikom registracije potrebno je upisati ime i prezime, željeno korisničko ime, te valjanu e-mail adresu na koju će vam nakon dovršetka procesa registracije stići aktivacijski link. Klikom na taj link postajete naš član.
Važno: Korisničko ime ne možete naknadno promijeniti sami.
Ukoliko imate bilo kakvih problema oko registracije ili aktivacije kontaktirajte nas, rado ćemo vam pomoći.

Kreiranje više korisničkih računa od strane iste stvarne osobe nije dozvoljeno. Ukoliko ustanovimo da ista stvarna osoba ima više korisničkih računa na ItGirl stranicama, isti će biti uklonjeni, a toj osobi ćemo blokirati pristup ItGirl stranicama. Ukoliko je prilikom registracije došlo do problema, ili se iz nekog razloga više ne možete logirati u sistem, te ste registrirali sa novim podacima, kontaktirajte nas da vidimo o čemu je riječ.

GLOW bodovi

Glow bodovi su jedinstvena valuta koja je primjenjiva samo u ItGirl shopu. Svaki korisnik prilikom registracije dobiva 10 Glow bodova. Dodatne bodove korisnik može sakupljati kroz određene aktivnosti na ItGirl stranicama. Primjerice: kreiranje blogova, pozivanjem novih članova u ItGirl, itd.
S vremenom ćemo dodavati aktivnosti koje donose Glow bodove. Stanje svojih Glow bodova možete provjeriti na dolaznoj stranici u Mini panelu iposd avatara, ukoliko ste logirani u ItGirl stranice.

Ukoliko prijmetimo da korisnik kreira sadržaj isključivo u svrhu sakupljanja Glow bodova, sadržaj ćemo ukloniti, bodove oduzeti, a korisniku će biti blokiran pristup u ItGirl stranice na 24 sata. Ponovljeni pokušaj rezultirati će trajnom zabranom pristupa na ItGirl stranice.

Također, ukoliko primjetimo da korisnik koji naručuje iz shopa pretežno radi blogove koji se sastoje od npr. jedne slike i jedne rečenice, ItGirl zadržava pravo takvom korisniku poništiti narudžbu, jer smatramo da to nije fer prema korisnicima koji se stvarno trude dobro napisati i opremati svoje blogove.

Popis aktivnosti koje trenutno donose Glow bodove:

  • registracija = +2 Ɠ
  • kreiranje bloga = +2 Ɠ
  • brisanje bloga = -2 Ɠ

*** Nemojte dodavati evente npr. "Danas je lijepi dan"
Rubrika "Eventi" služi kako biste sa ostalima podijelili informacije o raznim korisnim i relevantnim zbivanjima.
Sve evente bez potpunih informacija: (Početak, kraj, naslov, opis, lokacija (adresa)) ćemo obrisati i ukloniti pripadajuće bodove.

NewsFlash

Magazin u kojemu možete čitati o najzanimljivijim stvarima iz svijeta mode, ljepote i lifestylea, iz dana u dan.
Sve na jednom mjestu: praktični savjeti, trendovi koje možete nositi i teme s velikim brojem fotografija za apsolutnu inspiraciju!
Svi tekstovi su originalni i mogu se ocjenjivati, komentirati ili shareati na socijalnim mrežama.

Life&Fun

Tvoja društvena mreža gdje se život odvija u ritmu u kojemu ti to želiš, u društvu tvojih frendica i ostalih ItGirls!
Kreiraj teme, grupe i evente kad god poželiš i stvaraj sadržaj po svom ukusu i stilu. Izrazi se kreativno, pofotkaj svoje fashion i beauty stvari i uploadaj ih u galerije. Sav sadržaj koji napraviš ima opciju limita: možeš ih vidjeti samo ti, samo tvoje frendice ili oni mogu biti dostupni svim registriranim članovima.

It Blog

ItBlog je mjesto gdje možete opisati vaš osobni doživljaj i iskustvo, viđenje neke situacije, modnog elementa, beauty proizvoda ili eventa.
Ukoliko želite s nama podijeliti neku vijest ili dobiti odgovor na postavljeno pitanje, važno je da napišete što i sami mislite o tome.

Pristup u pojedine dijelove vašeg bloga dozvoljavate sami. Ukoliko već blogirate na nekom drugom mjestu, lijepo vas molimo da umjesto kreiranja bloga čiji je sadržaj samo link na vaš blog na drugom mjestu, taj isti sadržaj unesete i u svoj blog kod nas. Na dnu takvog bloga možete staviti link na vaš drugi blog. Blogovi u kojima opisujete vaša iskustva sa drugim komercijalnim proizvodima i uslugama su dozvoljeni, dapače i poželjni. Također, poželjno je da u blog postavite barem jednu fotografiju. Blog bi trebao sadržavati barem 500 znakova s razmacima.

  • Blogovi koji se sastoje od linka na komercijalni sadržaji van ItGirl stranica nisu dozvoljeni i biti će obrisani
  • Copy-Paste sadržaja sa drugih web stranica nije dozvoljen. Blogovi koji se sastoje od takvog sadržaja biti će obrisani a GLOW bodovi oduzeti.
  • Prije kreiranja blogova koji se isključivo sastoje od PR materijala, molimo kontaktirajte redakciju.

Eventi

Pod Eventima podrazumijevamo bilo kakva zbivanja koja bi mogla biti od korisnog ili zabavnog interesa za čitatelje portala. Prilkom kreiranja eventa molimo vas da pružite čim potpuniju informaciju: naziv eventa, opis eventa, datum i vrijeme početka i kraja eventa i lokaciju eventa. Kao lokaciju eventa nemojte navoditi naziv mjesta gdje se event odvija, npr. Tvornica Kulture, već upišite punu adresu: Šubićeva 2, Zagreb. Puna adresa omogućuje automatsko i točno lociranje eventa u Google mapi. Po mogućnosti ubacite i sliku eventa (flyer ili logo), a u opis eventa uz ostalo upišite i URL eventa ukoliko isti posjeduje zvanične web stranice.

Par primjera:

OK event:
- Koncert,
- Tulum otvorenog karaktera,
- Stvarno zbivanje koje ima veze sa tematikom ItGirl stranica:
  - Otvorenje nekog dućana, modnog salona itd.
  - Popusti u pojedinim dućanima,
  - Promocija otvorenog tipa

Nije event:
- Odlazak u šetnju ili opaska o lijepom danu
- Poziv u nagradnu igru na FaceBooku ili nekim drugim web stranicama

Poziv u nagradnu igru možete objaviti na svom Life&Fun zidu ili na blogu. Ukoliko koristite blog, poželjno je napisati riječ dvije o eventu.

Chat

Chatati možete samo sa članovima s kojima ste se sprijateljili.
Za razgovor sa ostalim članovima možete koristiti Chit Chat

Upload fotografija

Ukoliko imate problema s uploadom fotografija u Blog, Life&Fun ili neko drugo mjesto, provjerite sljedeće:

- Fotke ne smiju biti (+2 Mb) prevelike, pogotovo ako ih uploadate više odjednom.
- Naziv fajla ne bi smio sadržavati naša slova: šđčćž
- Ukoliko u nazivu fajla postoje razmaci, umjesto razmaka stavite - ili _.

Primjer lošeg naziva fajla: "Moj lak šljokice.jpg" Umjesto toga naziv bi trebao biti ovakav: "Moj-lak-sljokice.jpg" ili Moj_lak_sljokice.jpg

Ukoliko i dalje imate problema i koristite Internet Explorer, pokušajte umjesto IE koristiti FireFox ili Chrome, čim noviju verziju.

Ova web stranica koristi (cookies) kolačiće za spremanje podataka o posjeti. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu pristajete na uporabu kolačića.