Veličina fonta: +

  Avene Skin Story / XeraCalm i suha koža tijela

  petra avene 1

  Psorijaza i atopična koža dva su glavna problema koji muče kožu mog tijela. Psorijaza kao konkretna bolest logično predstavlja veću brigu od atopične kože, ali kako je trenutno u fazi mirovanja i već godinama ju imam samo na laktu, atopična koža, iako bezazlena, je ono što me češće muči. Vjerujem da mnogo vas kao i ja ima problem sa svrbežom kože nakon tuširanja, pogotovo ako smo pretjerali s toplom vodom, i iako nije nešto što generalno narušava kvalitetu vašeg života, bilo bi vam draže ako biste se tog problema mogle riješiti. Moja koža uglavnom reagira na nogama, a tu i tamo na rukama na čijim je nadlakticama konstantno prisutna 'pureća koža', dok ostatak tijela ne traži posebnu pažnju po tom pitanju. Metodom pokušaja i pogrešaka shvatila sam kakvi mi proizvodi pomažu, a upravo takva dva dolaze i iz Avene tvornice.

  petra avene 2

  Ako probate sumirati proces njegovanja kože, dvije glavne kategorije proizvoda kojima najčešće tretirate kožu tijela su gel za tuširanje i krema ili losion za tijelo. Nađu se tu i pokoji piling za tijelo i kreme specifične namjene kao što su one za celulit, ali generalno govoreći šampon i krema su ono što većina nas koristi konstantno. Iako šampon svakako koristimo češće nego kremu koju ćemo zbog lijenosti ponekad i izbjeći, rješenje često tražimo samo u kremi ignorirajući proizvod kojim njegovanje kože zapravo započinjemo. Ljekarnički brendovi na to nisu zaboravili pa tako i u Avene asortimanu možete pronaći ulje koje je osmišljeno za ovakvu kožu - XeraCalm A.D. relipidirajuće ulje namijenjeno je čišćenju kože koja je sklona atopiji ili koja je, jednostavnijim rječnikom, suha koža koja svrbi. Ako vas brine riječ 'ulje' u nazivu ovog proizvoda, mjesta za brigu nema - ulje u dodiru s vodom stvara gotovo nezamjetnu blagu pjenu, a nakon razmazivanja vodom lagano se ispire poput svakog drugog šampona. Ne ostavlja nikakve tragove ili film na koži i nakon tuširanja njime možete odmah nastaviti s oblačenjem i najužih traperica. Iako ulje kratko stoji na koži i ne stiže dubinski djelovati na našu kožu, ono ipak radi razliku. Nemojte od njega očekivati da će nahraniti vašu suhu i dehidriranu kožu, riješiti vas svih onih ljuskica, ali će zato spriječiti svrbež koji inače nastaje u doticaju sa šamponom i vodom. To ukratko znači da se nakon tuširanja ne morate žuriti i nužno mazati kremom ako ste inače za njom posezali samo zato da biste ublažili osjećaj svrbeži. Naravno, ako imate suhu kožu tijela ili ako ju jednostavno želite nahraniti neovisno o njezinoj suhoći, tada nakon tuširanja ovakvim uljem slijedi krema poput one o kojoj govorim u nastavku.

  petra avene 3petra avene 4

  XeraCalm A.D. krema za relipidaciju također je namijenjena atopičnoj i suhoj koži, a ako je vaša koža izrazito suha za vas postoji balzam istog imena. Iako tuširanjem s proizvodom poput prethodno spomenutog ulja niste izazvale kožu i ona se ne buni, to ne znači da joj nije potrebna krema koja će se u kožu u potpunosti upiti i djelovati na dublje slojeve do kojih ulje nije uspjelo doći u tako kratkom roku. Ova krema je srednje gusta i iako se razmazivanjem čini sve više bijela i gusta, u roku nekoliko sekundi ona postaje maziva poput svake druge kreme. Na koži ne ostavlja sloj kakav biste možda očekivali od kreme ovog tipa, ali ne ostavlja ju niti potpuno suhom pa ju ja primjerice ne nanosim direktno prije oblačenja ako se negdje žurim. Ja se obično tuširam prije spavanja pa bi tako nakon tuširanja jednu nogu mazala ovom kremom, a drugu ostavljala suhom, puštala kremu da se upije u potpunosti, a jutra bi ostavila za prepipavanje kože i procjenu učinkovitosti. Teško je reći da je razlika drastična kada se i inače trudim njegovati kožu tijela, ali je dovoljna da ju poželim namazati opet, opet i opet. Nakon samo jednog mazanja razlika između kože na lijevoj i desnoj nozi je očita, a ako je vaša koža još više suha od moje, razlika bi možda bila još i drastičnija. Ako je pak psorijaza ono što vas muči, onda znate da njezin uzrok i rješenje ne leže u dobrom ili lošem površinskom tretiranju kože pa vas tako ni ova krema neće riješiti psorijaze, ali će ublažiti eventualno crvenilo i suhoću kože na zahvaćenim područjima. Ako ste sretnica čija koža reagira samo na manjim dijelovima, nema potrebe da cijelo tijelo svakodnevno mažete ovakvom kremom pa će vam tako ovih 200 mililitara potrajati još i duže i poštedjeti vaš novčanik :)

  Muči li i vas suha koža u ove hladne dane? Čime ju njegujete?

  petra avene 5petra avene 7

   

  D life / Bruna itgirl majica, kupaonica Oral B gad...
  Moj prvi event ~ ItGirls @ Illamasqua