Veličina fonta: +

  Čokoladni muffini s Nutellom

   Do sad ih nisam imala priliku praviti muffine, ali već dugo vremena želim, jer mislin da svi volimo muffine? :D


  Radi se o jednostavnom receptu (12 muffina) za koji vam je potrebno slijedeće:

  * 3 jaja

  * 13 dkg čokolade za kuhanje

  *13 dkg brašna

  * 13 dkg kristal šećera

  *13 dkg stolnog margarina

  * 12 žlica Nutelle

  Uključite pećenicu na 180 stupnjeva. Ako nemate kuhinjsku vagu, otprilike ću vam reći kolike su gramaže u pitanju. 13 dkg bi bilo otprilike 11 žlica jušne (ne, čajne) žlice koja nije pretrpana u ovom slučaju brašnom i šećerom.

  Što se tiče čokolade i margarina, najbolje bi vam bilo uzeti ona pakiranja od 250 grama i prepoloviti čokoladu i maslac na pola, to vam je 12,5 dkg. Kao što vidite nisam se vodila točno u gram i svejedno sam poprilično zadovoljna kako su muffini ispali.

  Kalup za 12 muffina sam kupila u Intersparu (70 kn), a ove papirnate košarice su kupljene u Offertisimi za 5 - 6 kn/35 komada. Inače, imate ih kupiti u svim trgovinama i uzmite veće, ako imate/kupite ovakav kalup jer ima više veličina košarica.

  PRIPREMA:

  Posložite košarice u kalupe, te u jednu plastičnu zdjelu stavite zajedno čokoladu i margarin. To dvoje trebate rastopiti i dobiti homogenu smjesu, za dobiti homogenu smjesu imate dvije opcije;

  možete staviti zdjelu u mikrovalnu na 1 minutu i 30 sekundi (ja sam tako stavila, moja mikrovalna je jačine 800w) ako je vaša niže jačine, onda će te držati duže, a ako je više jačine onda će te staviti kraće da grije. :D

   Druga opcija je, ukoliko nemate mikrovalnu, da lonac napunite na pola sa vodom i na tu vodu stavite plastičnu zdjelu sa čokoladom i margarinom te isto parite i miješate dok se sastojci ne sjedine i rastope skroz. Mikrovalna je puno brža opcija, stoga sam se poslužila s njom.

  U drugu zdjelu će te staviti 3 jaja (žumanjak i bjelanjak) i zajedno pomiješati sa šećerom. Za to možete koristiti pjenjaču, ali mikser je brža opcija. Kad se te dvije smjese sjedine i osjetite pod prstima da se grudice šećera ne osjećaju, dodajite žlicu po žlicu brašna neprestano mješajući mikserom sve sastojke zajedno dok se ne sjedine nakon posljednje žlice brašna.

   

  U svaku košaricu stavite po čajnu žličicu Nutelle, jer će preko Nutelle ići završna smjesa muffina, a sama Nutella će u muffinima biti u sredini kada se ispeku. Vi po želji možete staviti i više od jedne žlice Nutelle, samo je bitno da na kraju košarice ne budu prepunjene (kod mene su mogle biti još punjene-vidjet će te na slici)

  Kada ste završili sa miksanjem jaja, brašna i šećera, izlijte rastopljenu čokoladu i maslac u smjesu i sve sjedinite s mikserom da dobijete gustu smjesu. Nakon toga krećete sa punjenjem košarica. Ja sam koristila jušnu žlicu i punila sam košarice da budu napunjene malo više od pola.

  Stavila sam ih u pećnicu na 15-20 minuta, da se dignu i "raspuknu". Moja pećnica je nešto starija pa joj treba duže, ali pratite svakako proces svojih muffina, možda će vam i 15 minuta biti dovoljno. I na kraju oni izgledaju ovako.

   

   

  Nisu išli preko papiranit košarica, kako obično muffini budu jer sam trebala možda staviti malo više smjese, ali to ću u sljedećoj turi napraviti. U svakom slučaju ispali su mekani i umjereno slatki, ja sam prezadovoljna, a nadam se da će te biti i vi. :)

   

  Kako vam se sviđa recept? Hoćete ga isprobati? :)

  Maja xx

  NOTD (Nails Of The Day/Nokti Dana) China Glaze; S...
  Uradi sam/Do It Yourself (DIY) - eyeliner/liner/tu...