Username *
Password *
Remember Me
Veličina fonta: +

CostumART / Ilustracija u sferi mode

Ilustracija je vrlo važan segment u stvaranju mode što nam svjedoče mnoge modne ilustracije iz prošlih stoljeća, čak od 16 st. pa sve do danas. Ilustracije krase modne časopise, reklame, editorijale itd., čime one postaju vrlo važan detalj u likovnoj modnoj sferi skoro isto kao modna fotografija.

open neven mihic
Moja pobjednička ilustracija na nedavno održanom Sajmu kreativnih detalja u Kaptol centru u Zagrebu

U ovom blogu govorim o tome, jer između ostalog, pobijedio sam na natječaju u sklopu Sajma kreativnih detalja u Kaptol centru koji se održao 07. i 08. ovog mjeseca. S ilustracijom na temu modnih dodataka ušao sam u finale s još dvije kolegice, nakon što smo aplicirali svoju sliku na Budi.in. Na samom vrhuncu natjecanja morali smo na licu mjesta u pola sata ponovno ilustrirati sliku po uzoru na modne dodatke. Ja sam osvojio prvu nagradu! :)

54454

Ovakva natjecanja su vrlo bitna za dizajnere i općenito ljude koje se žele izraziti kreativno, jer na taj način komuniciramo s ljudima, kroz maštu oblika i boja, a danas su modni dodaci vrlo bitni kod odijevanja tako da kroz ilustraciju prikazujemo fasciniranost tim praktično modnim predmetima.

neven mihic modna ilustracija
S voditeljicom Ivanom Šundov

Naime, ilustracija je kod mene uvijek imala posebno mjesto, jer se kroz nju možemo izraziti kreativno, prvenstveno ako koristite različite likovne tehnike, u kombinaciji s računalnom animacijom gdje možete uklopiti zanimljive 3d efekte. Još na Tekstilno-tehnološkom fakultetu, kroz različite teme, prikazivali smo modna lica, najčešće uvećana, te smo ih uljepšavali šminkom, nakitom, frizurom i sl. Inače, ilustracija uvijek nosi priču, gdje osim figure, tijela i lica, na slici se uvijek pojavljuju teme iz svakodnevog gradskog života (na ulici, uredu, plaži, modnoj reviji, autu, pored izloga...)

fotografija1

Ilustracija može biti detaljna, ekspresivna, maštovita, a može biti u minimalizmu, kroz nekoliko poteza koji također mogu biti zanimljivi. S obzirom da ja nosim kostimografsku crtu, moje ilustracije su uvijek teatralne, otkačene, šarene, a ženska lica su uvijek senzualna i „operna“. Uživajte u ilustracijama do idućeg bloga.

Neven Mihić

neven mihic

52Fashion illustration

53Fashion illustration

Creation11

46Fashion sketch

Creation13

Creation14

Creation 2

Creation 4

Creation 6

Creation 8

1 LA TRAVIATA - Violetta Valery

3 LA TRAVIATA - Flora Bervoix

16 LA TRAVIATA - Zbor

18 LA TRAVIATA - Zbor

19 LA TRAVIATA - Balet

0
D life / Romantični Velvet, prirodna Apivita, blje...
Balea - Buttermilk & Lemon peeling za tijelo

Povezani postovi

 

Komentari (2)

This comment was minimized by the moderator on the site

odlicno, divne ilustracije! ((:

 
This comment was minimized by the moderator on the site

ide to tebi, fantastične ilustracije <3

 
There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location