Username *
Password *
Remember Me
Veličina fonta: +

D life / izlet u Njemačku (Stuttgart, Ulm + klopa), beauty Chanel, Lierac, Phyto, Caudalie, #tdzg u Laubi...

Da, čula sam da je bio uber kišni vikend, mi smo ga proveli u Njemačkoj, išli posjetiti Damira - živi u Oberkochenu al smo svaki dan brijali okolo, malo Stuttgart, pa Ulm, pa tvrđava Katzenstein iz Srednjeg vijeka... Urlaub? Jaaa... ali jedan mikro, skoknuli  tam na 4 dana i znate kaj, bila je skroz kriva prognoza pa je sjalo sunce. Počastilo nas je skroz na skroz, dok je tu ljevala kiša, tam je bilo najavljeno nekaj sitno i oblačno, al imali smo sreće pa je bilo supeeer... I kad smo se vrnuli, dofurali smo i sunce, pa sam izvukla svoje nove beauty ljepote... Ima tu sad svega, od nove kozmetike koju obožavam do fotki od vikenda, preko šetnje Mirogojem... A bila sam i na tjednu dizajna koji je nedavno bil u Laubi...:D

Svuda i posvuda: Dubravka Prpić Znaor, glavna urednica ItGirl.hr

bjuti lierac phyzo

Noge su naravno bijele ko sir. Iako navučem tamnu boju na lice čim svane, moram si malo pomoć a kak i ne bi kad imam novu božanstvenu Lierac Sunific kremu... Miriši i divna je, pomaže da mi noge budu tamnije, ne ostavlja tragove. Ovo ulje do kreme je Lierac za kosu i tijelo, i kao za nakon sunčanja, al ko će dočekat more, mislim, pa stavim svaki dan malo... osjećam se ko nakon plaže, ufuram se da sam na odmoru:D. I naravno tu je serum Lierac Mesolift, ipak su tu godinice, patim na serume, pa na te pipete i sve te male staklene bočice koje kriju u sebi onu gustu tekućinu za na facu...

bjuti chanel 3

Volim si trackat i obraze: ova dva nova les Beiges Chanel rumenila su savršena. Dakle, samo dva poteza su mi dovoljna da si zbronzam ili malo koraljno zacrvenim obraze. Imaju tu neku lagano sjajnu teksturu, al se to jedva vidi, boja je jako prirodna na licu i odlično se uklopi na kožu... Mislim da će trajat sto godina...:D I lakići su mi taman za sad, rijetko si lakiram nokte, sad mi baš paše nekaj neutralno. Jer se oblačim šareno pa da mislim da je to čist dost...:D

caudalie

Ova maska je lagano glinasta, crvena, gusta. Sužava pore i čisti. Sastojci su crvena glina, grožđe, kofein. Malo zateže nakon 5 minuta, ko svaka takva maska, a lice je nakon toga nekak glatkije, svježe... Volim maske, mislim da su must have, naročito u vrućim danima kad se znojimo pa je dobro imat nekaj kaj sužava pore. 

caudalie1

Bio je neki dan i Caudalie event na kojemu su predstavili liniju anti-age s grožđem i C vitaminom, u slatkom bircu Corner. Krema je dosta gusta, malo je treba da se namaže cijelo lice, i čini mi se da koža dobro upija, a serum je lagan i mliječan, na pipetu, onak sve skup fino miriši, malo i po citrusima...

caudalie2

Ovo je bilo sa strane - ovaj piling je fakat Divine, imala sam ga, kao i onaj gore Teint Divine, toniranu kremu koja je jako lagana i ima nježne sjajne čestice. Totalno je prozirna, ne prikriva, al zato daje onaj glow...:D Tu je negdje i ulje za kosu i kožu, fakat fino miriši, prava ljetna stvar, ja sam to miješala i s nekim kremama za tijelo, to zapravo često radim, ulja su zakon:).

kravat pukovnija

Neki dan dok sam prolazila po Dolcu naša je Kravat pukovnija imala session, a ispred njih su bile razbacane rasturene kištre... Imala sam na moment dojam, dok se ovaj glavni nekaj deral, da su ljuti jer su neki ostavili to smeće po podu...:D

 

MIROGOJ

E tu se nitko ne dere. Mir i tišina, neki spokoj, neka ljubav u zraku. Ipak na naš prekrasan Mirogoj svi idu s ljubavlju... Stanu i osjećaju, tamo vrijeme kao da stoji jer za one koji više nisu s nama ne postoji vremenska dimenzija, oni su u našim mislima svaki dan...

mirogoj2

Al smo usput igrali Ingress - ima tam oko 100 portala:D

moj buduci auto

Moj budući auto:)) Mazda MX-5. Say no more. Uvijek se okrećem za tim autom...:) Veli Damir, bratić kojeg smo posjetili u Njemačkoj (ima svoju auto radionu bavi se time cijeli život) da tam MX-5 dobijem za male pare. Mislim, ono nije skup. Evo, viš, već sam korak bliže! Tak se sve posloži kad nekaj baš ono, oćeš...

 

njem kat

Skoknuli smo tam na 4 dana, odnosno 5, pa smo posjetili Ulm, Stuttgart i jednu tvrđavu iz Srednjeg vijeka... Ulm me se najviše dojmio, predivan je. Ima taj čaroban stari dio uz Dunav, šetalište, stare kuće al predivno obnovljene, terase... Ovo gore je njihova katedrala (zapravo nije katedrala jer je evangelistička, nikad njome nije predsjedao biskup), ima najveći toranj u Evropi, čak 162 metra, gotička gradnja. Otvorena je 1420. godine. Fascinira me da uđem u nekaj tak staro. Tko je sve njome hodal. Kolike sudbine, vrijeme koje je prošlo... Iznutra je predivna...

njem ulm kadedrala vjencanje

Upadnemo nutra, a ono - vjenčanje haha morala sam malo fotkat:D

njem ulm kugla

S jedne strane te crkve, na početku, nasuprot oltaru, je ova mega bijela kugla, ko neka velka lampa, čini mi se od mekanog materijala... Nemam pojma čemu služi al je ogromna i baš fora...

njem ulm

Ulm ima divnu šetnicu pored Dunava i ovakva dole pročelja, ovo je neka općinska zgrada, al kad se gleda okolo, svako malo neka divna fasada.

njem ulm2

Evo, na primjer, ovaj balkon koji sam stavila na Instagram, ide potočić, iznad njega balkon, staklena terasa, savršeno! Inače, potok juri ko lud, iznad njega je most di smo prešli na neku terasu na kavu. Dole su one starinske kocke onak izlizane, sve to lijepo uređeno, pravi turistički raj:))

njem ulm balkon

E taj gore potok je pored ove dole kuće - to je sad hotel, a totalno je na koso... Zapravo nije jasno kak još uvijek uopće stoji jer je sva kriva, od drva je pa se sve nekak nakosilo, a ispod ide i taj potok koji se vidi gore pa je valjda voda zraubala temelje...:D Ono iznajmiš sobu, a probudiš se u potoku negdi bogtepitajdi...:)) Al je preslatka, ko iz Ivice i Marice!

njem ulm kuca koso

Grad cvijeća - u centru plac, a cvijeća ko u priči!

njem ulm plac

Onda smo jedan dan bili u Katzensteinu - tam su nam kostimirane gospođe lijepo pjevale, a malo smo upoznali i vitezove pa čuli kak su pucali iz oružja... malo sam se stepla, a Bruna isto:))

njem katzenstein

Usput je bil i sajam, pa je bila hrpa ljudi, lokalci vole takve stvari, baš je fora, malo si pojedu, popiju, kupe kostim il neki drugi suvenir...

njem katzenstein2

Damir je jedan dan napravil pravu bavarsku klopu - dakle to su Maultaschen - kao neki štrukli s mljevenim mesom i povrćem, ide uz to umak s lukom i krumpir salata. Malo se sve to ovdje zmiksalo, pa ne zgleda baš onak super apetitlih, al je fakat odlično. Inače, veli da su to jeli davno kad su morali postiti, a htjeli su jest meso, pa su isfurali ove jastučiće i unutra stavili meso da se ne vidi:))) 

njem klopa jastucici

A za doručak, opet nekaj uber bavarsko: Weiswurst bijele kobasice, kad se prerežu iste su ko vani, to volim a ne kad ispadaju neki bijeli žilavi komadi...:) Uz to se jede njihov tradicionalni pretzel, pecivo, i slatki senf:D Za super energičan početak dana! Mogla bih to isfuravat bez beda... E da, kožica se s ovih kobasa skine i tak se onda jedu.

njem klopa kobase

E da i naravno volim njihovo čudo Leberkäse, to se jede pečeno uglavnom, ima i kod nas kupit čini mi se u Lidlu i valjda u Kauflandu (koji je tam na svakom koraku). To je ko neka salama, reže se na deblje šnite i super je u sendviču.

njem leberkeze

To smo si maznuli u sunčanom Stuttgartu, to je ono dok je kod nas lijevala kiša. Imala sam net jer sam si u Njemačkoj kupila prepaid s data prometom, pošto T mobile ima super skromne varijante za data promet vani, ono, 100 kuna za 150 MB, a tam sam nabavila, u Kauflandu, za 10 eura Fonic prepaid s flat internetom - al 300 MB je po max brzini. Još su tu neki pozivi i poruke uključeni, to nisam koristila... Dakle, neusporedivo. Al moral je Damir pričat s njima i dat svoje podatke, gdje smo odsjeli i to. Još sam prije negdi na netu čitala da je to ta fora s njihovim karticama, moraš prijavit di si i kod kog, inače neće aktivirat. Ne znam jel to baš za sve vrijedi...

njem stuttgart

 U centru Stuttgarta je baš trajal neki festival, masa ekipa uživa na travi, tam je stage, pa neke kućice s klopom, štandovi, nakit... 

njem zeiss

E da, u Oberkochenu je sjedište Zeissa, znate, ne? Naočale, leće, optika, fotići... Naši su tam radili, i danas iz tog mjesta većina radi u Zeissu, zapravo su njihove zgrade i poslovni prostori po cijelom gradu, to je manji grad, ima oko 9000 stanovnika... predivno je uređen, pravo malo njemačko piktoreskno mirno mjesto...:D

tdzg cerovski

I'm high on DPI! Predobro! Torba s Tjedna dizajna u Laubi. Napravili u studiju Cerovski, dole su njihovi popularni rokovnici, isto s nekim fora porukama...

tdzg cerovski3

Bilo je naravno i modnog dizajna, ova dole kuhana vuna je preluda:D

tdzg fash

Lampe, lampice, da se vidi put, ipak je to bilo i u TKZ, zgradi iz Laube koja se ovih dana ruši...

tdzg lampe

Bruna i lego stolić, totalno se oduševila... Dobra ideja, mogli bismo to isfurat kod nas, imamo 3 kutije tih velkih legića, pa ono, kad nam dosadi, stol og tog...

tdzg lego bruna

Zooid ogrlice i glave za na zid, sve šareno i cool...

tdzg ogrlice zooid

E ovaj stolac mi treba. Tačke! Totalni etno eco dizajn:)))

tdzg tacke

Bila sam u Lela Design neki dan, skoro sam uzela ovo u ruke, ma nije to pravo, to je umjetno! Kaj? :)))

lela1

I ovo dole, haha, koji umjetni kolači, genijalno zgledaju, zamisli to ponudit nekom:))

lela2

 Uglavnom, to je to;)

Kiss, Duda

 

 

0
Dresslink New In
Soraya ~ So Pretty! Krema za matiranje s marelicom

Povezani postovi

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Zadnje komentirano

Zrnca sam nabavio na Njuškalu. AKo želite odmah radit kefir onda nek vam ih ne procjede vodom nego...
zrnca za kefir je Hrvoje nabavil od nekog lika, bum pitala pa ti posaljem info... uglavnom ona traju...
Katarina Wolf posted a comment in Deborah Glossissimo sjajila za usne #09 i #11
Doista su prelijepi i doista je iznenađujuča činjenica da se stvarno usne ne isušuju. Zapravo dj...