Veličina fonta: +

  Drvo života iliti najbolje godine za ženu

  Hmm, meni je ovo jako interesantna tema, i dalo bi se debatirati itekako, ali ja ću par pametnih iz vlastitog iskustva. Dakle, preskačemo bitno seksualno vrijeme po Freudu, između druge i pete godine života, malo mi iskreno u magli, ali ako se vratim u nesigurno srednjovjeko..,uups srednjoškolsko vrijeme, moram  vam priznati da se nisam baš dobro osjećala, bilo je tu svega, i krivih kvazi prijateljstava, razočarenja u istim, dokazivanja, grča u društvenom životu, te posebno, pogrešnog odabira oko cmoljne fiksiranosti krivim dječacima.

  absolutely-fabulous-

  Majko mila, sjećam se kako sam plakala jednom u kupaonici da nitko ne čuje, bio je to drugi srednje, kada mi je Krešo rekao da više ne furamo. Jer sam prezakočena. Ja, zakočena? Par godina kasnije sam shvatila kaj to znači. Dakle, tinejđersko doba otpada. Kao i mogućnost zaljubljivanja ikada više u  okrutne stvorove na dvije noge.

  Pa faks. Svega je tu bilo. Prva asocijacija mi je serija Kaligula, i bizarnosti kakvih se ne bi ni Lynch posramio. Traženje, otkrivanje, srljanje i par bitnih grešaka koje su itekako utjecale na moju budućnost, jedna od ključnih je recimo forsirani povratak iz Kalifornije gdje me je pozvao stric, radi školovanja u Zagrebu? Glupača. If I could turn back time, pjeva Cher. Ne možeš.

  stillmad

  Dakle, studentsko doba je zanimljivo, ali za većinu žena možda malo previše promiskuitetno da bi se hvalile s time. Za razliku od muškaraca, koji su potrošili po lovačkim pričama 129 plavuša tipa Brigit Bardot još na prvom brucoškom semestru. Whatta man.

  Idemo dalje, rane i srednje dvadesete, udaja, neopisiva sreća, ostvarivanje majčinstva, čitaj zapuštenost svake vrste, sjetno mijenjaš pelene, kuhaš sarme i vodiš djecu na gimnastiku, jezike, sport i balet, jerbo će se sve to jednom vratiti.

  Funny-memes-Oven

  Ne vraća se. Prohujalo s vihorom vrijeme, dok ne skužiš prek noći da pred tobom stoji dječak s bubuljicama koji te pita kad se vraćaš s posla jer mu dolazi Karla na učenje vjeronauka, i ak imaš 150 kuna usput za kopiranje.

  Kasne tridesete.

  Ostvarivanje karijere. Koje karijere, zaboravi na to ako si rodila djecu i nemaš kućne pomoćnice, kuharice i bebisitere u slučaju da želiš otići pogledati operu u Haenka, ali ionak nemreš, jer je supružnik ponedjeljkom srijedom i petkom na nogometu s dečkima. Radi konde naravno, čitaj, tko će popiti više piva nakon tekme. Ok.

  Sanjaš o mr Doubtfireu, kak je seksi.

  single

  Pa dodju začas četrdesete, počnu razvodi prvog kruga prijatelja i prijateljica, pa vjenčanja drugog kruga istih, ili onih kaj su ostali single, a u tu grupu većinom spadaju nerealizirane i neshvaćene emotivke, najčešće na antidepresivima, ili skupom alkoholu, lamentirajući o besmislu života dok im single ili nesingle muški vršnjaci bauljaju po klubovima koje su posjećivali u srednjoj školi, sada jednako neuspješno šlataju i love djevojčice od 20, jer koja bi normalna  propustila priliku pijanog i trbušastog pisca putopisa ili bar menađera slobodnjaka koji se u slobodno vrijeme bavi prijavama u Masterchefu. Ipak je kriza.

  I evo nam pedesetih, koje su fenomenalne, pogotovo ako su ti djeca punoljetna pa ih previše i ne vidiš, izlaziš van ko blesav, plešeš i na house partiju s ekipom koja ti mogu biti klinci.

  hithead

  Ali, fajnli, ključna poanta, TEBE NIJE BRIGA. Jer si prošao sve, i jer znaš da baš i nemaš previše vremena pred sobom, ludiraš se, puno se smiješ, opuštena si, PA ŠTO. Pa ono, odlučiš se manje sekirat i više uživat. A i sex bude super, jerbo ti se živo fućka da li ti se vidi celulit ili ne, jednostavno guštaš, i to je to.

  Nažalost, te samouvjerene i lijepe godine nekako prerano prođu i eto ti na vrata već kuca peri meri deri menopauza, odumiranje jajnika, nedostatak estrogena, višak kilograma, suhoća rodnice, smanjeni libido, valunzi, neravnoteža hormona i ostale divne nuspojave. Jupiiiii.

  Nije fer.

  mom

  Hammer time. Začas dođu i unuci, koje na početku čuvaš samo subotom, a onda i svaki dan od 7 do 18, jer, europsko nam radno vrijeme, pa roditelji nemaju vremena.

  I pogledaš to malo neiskvareno oko, i namigneš, i sjetiš se svega, minulog vremena, lijepih i manje lijepih stvari, i moliš boga za zdravlje i ljubav, jer to je u konačnici najvažnije. A odgovor na pitanje s početka? Ma svaki period života za ženu je lijep, ovisno kako se postaviš prema sebi i drugima, i ne zaboraviš nikad, da koliko daš, toliko dobiješ nazad.

  A kak ja to sve znam, kaj sam tak stara?

  Nisam, tek su mi 23.

  Voli vas
  Black cherry

  Cheap lipstick gone expensive? Eveline AQUA platin...
  Vizura frizure by Petra Granić / Diana Ross i zavo...

  Povezani postovi