Veličina fonta: +

  How a Web Design Goes Straight to Hell

  Prvo bacite oko ovdje:

  http://theoatmeal.com/comics/design_hell

  Osobno sam otkantao nemali broj klijenata koji su zahtijevali nešto slično iz gornje priče.

  Nakon +15 godina u branši, mogu zaključiti da se poslovni život webmastera, programera ili dizajnera odvija u šest etapa:

  1. Mali od palube

  Radi se kod nekoga za kikiriki i peče se  zanat. Opis posla nije bitan. Najčešće se radi o studentima.

  2. The nOOb

  Pokreće se vlastiti biznis i štanca sajtove. I dalje se radi sve i sva: i prijelom i dizajn i vizitke i tko zna šta sve ne. Klijentova želja je zakon. Prihvaća se sve i sva. Rad na crno, klimava kvaliteta, prekoračeni rokovi, dampinške cijene. Studenti u ovoj fazi još nisu svjesni da najvjerojatnije nikad neće diplomirati.

  3. The expert

  Znanje je već solidno, bolje se prodaje(š). Poveća referentna lista i količina poslova dozvoljavaju pokoji odjeb klijenata koji se "razmašu". Studenata niše nema, eventualno pokoji vječni apsolvent. Ponekad bivaju ugrabljeni od velikih firmi.

  4. True webmaster

  Specijalizacija, outsourcing po potrebi, udruživanje u timove. Posla ko dreka, tjedni lete kao dani.

  5. Burned man

  Skužiš da ti je prošlih xyz godina prošlo u hipu, te da osim interneta i posla još postoje i dragi ljudi, priroda, život općenito. U tom trenutku ili odjebaješ sve i bacaš se na budizam ili poljoprivredu, ili postaješ

  6. Debeli šef

  Voziš pilu, tlačiš horde potplaćenih studenata (vidi fazu 1) dok sa drugim debelim šefovima ždereš janjetinu i ćevape. Masnoću ispireš alkoholom. Zadnja etapa traje sve do smrti uzrokovane cirozom jetre, eskaliranim neliječenim čirom na želucu, ili pak zakrečenjem krvožilnog sustava ili infarktom.

  Trenutno se nalazim između faze 4 i 5 :)

  Proljetni makeover #2 (makeup)
  Popis najlakših poslova na svijetu!