Veličina fonta: +

  Kako oprati make up kistove!!

  Meni je osobno jako bitno da su kistovi za sminkanje uvijek cisti i uredni, pogotovo kistovi koje koristim za tekuci puder ili puder u kamenu. Isto tako je bitno gdje drzite svoje kistove, savjetujem da ih stavite u neku staklenu ili plasticu casu, vazu. Nikako u ladicu gdje se nalazi jos brdo drugih stvari, tamo se bakterije najbrze sire. Koliko cesto morate prati kistove to sve ovisi koliko ih ucestalo koristite. Sto se tice kistova za sjenila ja ih perem rijede za razliku od kistova za pudere, znaci za pudere perem dva ili tri puta mjesecno, a za sjenila jednom mjesecno! Ako mi se desi da sam koristila neko masno sjenilo ili neku tamnu nijansu sjenila onda kist perem odmah nakon upotrebe. Za dubinsko pranje kistova koristim sampon Pantene pro-v i regenerator koji mi prvi padne pod ruku. Prije par dana sam morala oprati jedan kist za puder i nisam imala volju da perem sa samponom pa onda sa regeneratorom, prvo sto sam ugedala bila je pjena za umivanje, odlucila sam s pjenom oprati kistove. Mogu reci da sam se ugodno iznenadila. Stavila sam pjenu na kist, par puta kruznim pokretom presla s kistom po dlanu i to je to. Sva prljavstina je nestala! Za brzinsko pranje ova metoda je odlicna!

  Evo kako ja perem svoje kistove


  ovo su moja dva prljava kista za puder koje sam danas prala. Da vam pokazem kako ja to radim ;)  Cadea Vera face osvjezavajuca pjena za ciscenje lica  Pocnite tako sto cete dlacice kista u potpunosti navlaziti mlakom vodom....   Potom nanesite pjenu na kist ili na dlan, vas izbor...  Naslonite kist na dlan i kruznim pokretima perite kist, radite tako dok sva prljavstina ne izade iz kista i kad pjena vise nije obojana. Mozete ponoviti postupak kako bi bili sigurni da ste dobro oprali kist.
  Nakon sto ste skinuli prljavstinu, isperite sapunicu sa kista mlazom mlake vode, sve dok voda ne postane cista. Zamahnite par puta kistom da sav višak vode nestane. (heheheh mali swatch manhattan lip2last na ruci)
  Lagano kistom protljajte po rucniku,....
  Odlozite kistove vodoravno na rucnik i ostavite ih da se osuse. Savjet, ne stavljati kistove na radijator, izravno na sunce ili susiti susilom za kosu. Pustite kistove da se prirodno osuse na nekom mjestu gdje vam nece smetati!!


  Postupak pranja sa samponom je isti. Ako cete jos uz to i regenerator stavljati na kistove jedino sto morate kad nanesete regenerator ostaviti pola minute da se upije u kist i onda dobro, dobro isperite vodom i to je to!

  Ako ste u zurbi i nemate vremena da se "toliko" posvetite pranju kistova (iako ni ovo nije neka velika mudrost) Imajte uvijek uz sebe neki vec gotovi Brush cleaner, vlazne maramice ili otpinu medicinskog alkohola i vode s tim cete barem dezinficirati kistove.

  Kako vam se svida moja metoda pranja kistova? Kako vi perete svoje kistice?

  kissssss

  Avon LUXE makeup recenzija: sjenila, maskara i ruž
  Drugi dio Maybelline "avanture"