Username *
Password *
Remember Me
Veličina fonta: +

La Prairie: Silver Rain vs. Midnight Rain

Danas vam predstavljam Švicarske "kapljice kiše" Silver Rain i Midnight Rain. Iako su me na prvi pogled (ne, miris) asocirale da bi mogle biti dnevni i večernji parfem, malo su me prevarile. :)

 

lijevo: Midnight Rain desno: Silver Rain

 

 

 

Silver Rain - pravi cvijetni orijentalac koji na mojoj koži preskače uvodni dio u obliku citrusa i zelene jabuke i odmah me dovodi do svojih centralnih i baznih nota i tako stoji oko 8 sati. Osjećam najviše agar (oud) u kombinaciji sa pačulijem i tuberozom. Parfem zaista udara u glavu i za mene osobno, nikako nije za nošenje po toplijem vremenu. Najljepše se razvija za vrijeme hladnijih dana, u suprotnom velike su šanse da vam zada glavobolju stojeći tako "skupljen" na vašoj koži i ne dajući vam do znanja kakav je on zaista u potpunoj svojoj raskoši. Stoga, ako volite jake orijentalne parfeme, preporučam vam da ovome date šansu, ali isključivo zimi!

 

 

La Prairie - Silver Rain

 

 

Midnight Rain - za ovaj sam iskreno mislila da će biti jači i trajniji od Silver Raina i to samo zbog crne boje bočice, ali upravo suprotno. Ovaj je po meni isto orijentalni cvijetni parfem, ali puno blaži, lakši i nosiviji od Silver Raina. Ja u njemu primjećujem dosta silčnosti sa slavnom Euphoriom od Calvin Kleina, samo mi je Midnight Rain puno nježniji i slađi od same Euphorie. Sličnosti im nalazim u predivnom mirisu orihideje koju ja osobno obožavam osjetiti u parfemima. To vam je ona centralna nota koja se najviše i najljepše proteže kroz cijeli parfem. Inače, Midnight Rain se otvara divnim notama šljive, guave i mandarine, dok je baza zaokružena vetiverom i kašmirom. Midnight Rain je puno nosiviji od Silver Raina i ja ga osobno mogu podnijeti kroz cijelu godinu, lijepo mi se otvara na koži i po toplijem vremenu, dok to nažalost ne mogu reći za Silver Rain. Trajnost mu je oko 5 sati.

 

La Prairie - Midnight Rain

 

 

Zaključak: Niti jedan nema nikakvih zajedničkih dodirnih točaka, osim što ih dijeli slično ime i oblik boce kao kapljice. Midnight Rainu dajem laganu prednost zbog svoje lakše nosivosti tokom cijele godine i jer je mom nosu ipak malo ugodniji, zahvaljujući orhideji.

Dok Silver Rain možda neće naći puno poklonika, a razloge tome je agar (oud) kojeg volite ili ne volite, jer taj sastojak zaista udara u glavu. Ali oba su mi draga, to je neupitno! ;)

Silver Rain je skuplji od Midnight Raina i skoro prelazi cijenu od 1000 kn u našim parfumerija za 50 ml, meni osobno je to ipak malo previše, jer zaista ima puno ljepših i jeftinijih parfema od njega. Dok je Midnight Rain oko 750 kn za 50 ml.

 

Lijevo: Midnight Rain   Desno: Silver Rain

 

 

 

Jeste probali već koju od ovih "kapljica kiša"? Što mislite o njima?

Maja xx

0
NOTD – jesenski trend
Palmer's Cocoa Butter - Maslac za tijelo

Povezani postovi

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Zadnje komentirano

Zrnca sam nabavio na Njuškalu. AKo želite odmah radit kefir onda nek vam ih ne procjede vodom nego...
zrnca za kefir je Hrvoje nabavil od nekog lika, bum pitala pa ti posaljem info... uglavnom ona traju...
Katarina Wolf posted a comment in Deborah Glossissimo sjajila za usne #09 i #11
Doista su prelijepi i doista je iznenađujuča činjenica da se stvarno usne ne isušuju. Zapravo dj...