Veličina fonta: +

  The Balm - Sexy Mama matirajući puder

  Željela sam danas u ovom kratkom osvrtu predstaviti jedan od proizvoda koje koristim već par mjeseci, ali kao i uvijek, nisam imala vremena posvetiti mu pažnje do sada. Ne znam zašto je to tako, no nekako najčešće zaboravim recenzirati ono čime se najviše/najčešće služim. Matirajuće pudere nisam nikad koristila, moram to na početku priznati, a Sexy Mama od the Balma me odmah zainteresirao omjerom cijene i preporuka koje su za njega kružile Internetom i beauty zajednicom. Zapakiran je u slatku kutijicu načinjenu od čvrstog papirnatog/kartonskog materijala i po svemu je tipičan za theBalm kojeg već svi prepoznajemo po zabavnim retro ilustracijama u pin up stilu. Posebno zgodno je i ogledalo koje dolazi uz njega, tako da ste uvijek u mogućnosti popraviti šminku i ako niste kod kuće.

  1.png

  Sexy Mama univerzalni je matirajući puder koji nije u potpunosti transparentan (iako se reklamira kao translucent) pa savjetujem oprez onima svjetlijeg tena. No, ne treba brinuti previše, uzmemo li u obzir da koristim najsvjetlije nijanse pudera inače, ne mogu reći da mi je Sexy Mama pretaman, no definitivno ostavlja određen ton i nije potpuno proziran. Najbolje ga je, iz mog iskustva, nanijeti širokim mekim kistom po cijelom licu u laganom sloju nakon nanošenja standardne podloge. Odlično se slaže s Revlon Colorstay puderom i Bourjois CC kremom (trenutni favoriti). Nakon nanošenja, ton kože je ujednačeniji, matiran i na neki način „fiksiran“ za ostatak dana. Obično ga nanosim ujutro prije posla i nemam potreba za popravljanjem tijekom dana.

  2.png

  5.png

  Struktura Sexy Mama pudera može se opisati kao meka i baršunasta, jako ugodna na koži i pod prstima. Mislim da mu je snaga matiranja dosta dobra, no s obzirom da imam mješovitu kožu i da se zamastim tek pred kraj dana samo na nekim područjima (brada, čelo, nos) – možda i nisam dosta podobna to komentirati. Mislim da definitivno postoje jači i efikasniji puderi po ovom pitanju, ali Sexy Mama mi se svidio jer je lagan i obavlja posao do one mjere do koje moja koža to zahtijeva. Ono što je dosta važno, koža od njega nikad nije „cakey“ i ne ostavlja ružne tragove u porama kao što neki puderi znaju. Nije jeftin, kao ni išta od the Balma, ali opet, kao i sve njihovo, dosta dugo traje i teško ćete ga potrošiti u manje od 6 mjeseci. Da zaključim – Sexy Mama ima moju preporuku, mislim da se radi o dosta univerzalnom i dobrom proizvodu kojeg je vrijedno posjedovati u kolekciji.

   

  Oriflame ~ Lucia Starlight
  Dresslink ~ What’s In My Bag – Coffee edition