Galerija ULUPUH 3.3. // izložba Milene Rogulj – Age is just a number

  Milena Rogulj pripadnica je hrvatske avangardne scene te je ujedno autorica kolekcije nastale na kreativan, interaktivan način, kroz radionice diljem Hrvatske.

  Kolekcija ‘Age is just a number’ (AgeIsJustANumber) nastala je u okviru ULUPUH-ovog projekta Kreativni54+ ostvarenog u okviru Poziva Ministarstva kulture i medija RH „Umjetnost i kultura 54+“, a financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda i Ministarstva kulture i medija RH.

  ZF 3923

  Osnovni cilj bio je angažirati starije osobe iz raznih krajeva Hrvatske kako bi se kroz njihova znanja i usavršavanja raznih tradicionalnih vještina više uključile u zajednicu i na taj način podigli kvalitetu života.

  ZF 3862

  Ideja dizajnerice Milene Rogulj bila je okupiti žene u što većem broju i uz jedno kvalitetno druženje i izmjenu znanja i informacija o našoj bogatoj etno baštini stvoriti jednu odjevnu kolekciju u kategoriji avangardne visoke mode.

  Pod tom egidom nastala je radionica „Novi hrvatski krpež“ koja se mjesec dana održavala u prostorijama Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu, a pohodile su je 32 gospođe od 55 do 75 godina, iz svih krajeva Hrvatske.

  ZF 3754

  U sklopu radionice kreirano je 18 vanserijskih modela, većinom rukom izrađenih tehnikama vezenja, pletenja, kukičanja i drugim manje poznatim tradicionalnim vještinama. Kolekcija je na oduševljenje polaznica i mnogih prisutnih bila prikazana u obliku performansa/revije u prostoru Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu.

  ZF 3884

  Ideja Milene Rogulj je spriječiti da hrvatsko blago nestane u zaboravu te napraviti sve kako bi ono nastavilo svoj kreativni put kroz nove projekte i modne dinamike.

  Izložba traje do 15.3.2022.

  Foto: Zvonimir Ferina

  zf milena

  ZF 3920

  ZF 3819