SALZBURG & jezera u 6 dana // u posjetu Gustavu Klimtu na Atterseeu i carici Sisi u Bad Ischlu

  PRVI DAN

  DRUGI DAN

  TREĆI DAN

  ČETVRTI DAN

  ŠESTI DAN

  Nosila sam tracht jaknu 6 dana

  Jezero Attersee

  Jezero Attersee, smješteno u austrijskoj regiji Salzkammergut, jedno je od najvećih jezera u Austriji, poznato po eteričnoj, kristalnoj vodi i slikovitom krajoliku.

  ATTERSEE

  Upoznali smo čudesni Klimt Garten, u Schörflingu am Attersee, na lokaciji gdje je Gustav Klimt često boravio i stvarao tijekom svojih ljetnih odmora.

   klimt garten attersee6

  Vrt je dio šireg područja koje uključuje nekoliko ključnih lokacija povezanih s Klimtovim boravkom na Atterseeu.

   klimt garten attersee

  Vodičica Mariella Coreth (ima super stil) provela nas je vrtom, to je kružna šetnja oko jezera, s panoima koji otkrivaju kako se Klimt inspirirao tamošnjom prirodom te je često koristio kao motive radova. Klimt Garten upoznaje nas s jednim od najpoznatijih umjetnika bečke secesije.

  DPZ ATTERSEE

  Ručali smo u restoranu 'Das Attersee' - mjesto je fascinantno, smješteno tik do samog jezera.

   

   

  Restoran je moderno uređen s naglaskom na udobnost i eleganciju, a velike staklene površine pružaju panoramski pogled na jezero.

  Bad Ischl

  Bad Ischl je slavni gradić poznat po toplicama, ali i kao omiljeno ljetovalište cara Franje Josipa I. i carice Elizabete (Sisi) Habsburške. Upravo su se ovdje 1853. godine zaručili car Franjo Josip I. i carica Elizabeta, čime je Bad Ischl postao središnje mjesto carske povijesti.

  Smješten oko 50 kilometara istočno od Salzburga te kao da je ostao u nekom davnom vremenu, no uređen je i djeluje vrlo romantično.

  KAISERVILLA BAD ISCHL

  Jedna od glavnih atrakcija grada je Carska vila (Kaiservilla), ljetna rezidencija cara Franje Josipa I., koju smo posjetili, danas je to muzej.

  Osim Kaiserville, tu je i Lehar Villa, dom poznatog skladatelja Franza Lehara, koja sada služi kao muzej posvećen njegovom životu i radu. Muzej grada Bad Ischla pruža dodatni uvid u povijest ovog fascinantnog gradića, s eksponatima koji prikazuju lokalni život, tradiciju i kulturu.

  BAD ISCHL

  Bad Ischl je također poznat po svojim modernim termalnim kupalištima, kao što je Salzkammergut Therme, s raznim spa i wellness tretmanima, bazenima s termalnom vodom i saunama.

  dpz bad ischl

  Svake godine u ljeto održava se Bad Ischl Operetni Festival, posvećen opereti s posebnim naglaskom na djela Franza Lehara. Tijekom božićne sezone, grad je poznat po svojim božićnim sajmovima i događanjima, uključujući tradicionalne austrijske običaje i specijalitete.

  Gastronomija u Bad Ischlu također je – carska. Grad nudi razne restorane koji poslužuju tradicionalna austrijska jela kao što su Tafelspitz, Wiener Schnitzel i Kaiserschmarrn.

   

   

  Posebno je poznata povijesna kavana Kaffee Konditorei Zauner, koja je bila omiljeno mjesto cara Franje Josipa I. I danas je poznata po svojim divnim  kolačima i slasticama. Probali smo neke od delicija, mogu reći da su prefine.

  Spavanje u vila hotel Seilern Vital Resort

  Seilern Vital Resort BAD ISCHL

  Fora su sobe - moja je imala spojeno sve u jedno, bez zida, ogledalo je pregrada, koja je zapravo nadglavlje i iza lavabo. Tuš je walk in.

  Hotel se zapravo sastoji od dva dijela – od klasične vile izgrađene 1881. godine i njene moderne i elegantne depandanse. Ima odličan restoran, ali i spa centar, teretanu, kozmetičke tretmane, masaže... plus predivan vrt za odmor.

  Carska vila udaljena je 10 minuta hoda, a restoran i slastičarna Zauner 5 minuta hoda. Do Hallstatta se može doći za 20 minuta vožnje automobilom, a jezero Wolfgang udaljeno je 15 minuta vožnje.