ANA'S tips & tricks // instant maska u spreju pobrinut će se da kosa i NA MORU bude zdrava

  Ušli smo u vrijeme kada većina kreće na godišnji odmor i sprema se za sunčane morske dane. Za odlazak na odmor pripremite i svoju kosu. Kod frizera napravite dubinsku njegu kako biste kosu pripremili za izlaganje suncu, kloru i soli.

  Piše: Ana Kuštre: Do šminke i frizure za pol vure

  Alberte Mortensen Beach Editorial11
  Alberte Mortensen // ELLE Denmark July 2020 // foto Marco van Rijt // styling Barbara Gullstein

  Ako ne možete posjetiti frizera, masku napravite sami kod kuće, ali svakako svoju kosu pripremite na postojeću dehidraciju. Izležavanje na suncem okupanoj plaži čini svaki odmor opuštajućim i savršenim, no "osjeća" li se tako i vaša kosa? Dan proveden na sunčanoj plaži s dodatkom soli iz mora ili klora iz bazena daje vam obavezu da nakon i tijekom uživanja podarite malo pažnje i kosi.

  Posebno bih izdvojila kemijski tretiranu kosu i bojanu, a posebno blajhanu, koje zahtijevaju veći stupanj njege.

  Alberte Mortensen Beach Editorial12

  Na plažu sa sobom ponesite Instant maske u spreju, one će kosu njegovati na suncu dok kod kuće obavezno sve isperite s kose. Mlakom vodom uklonite sol i slojeve instantice. Na moru koristite šampone i maske s jačom njegom. Nakon šamponiranja nanesite masku i obavezno je ostavite barem pola sata da kosa upije sve važne sastojke koje je izgubila tokom dana.

  Razna suha ulja koristite svakodnevno bez obzira na godišnje doba, a ljeti kosu možete mastiti i više, pošto ulje radi zaštitnu ovojnicu koja će spriječiti jaku dehidraciji vlasi. Nakon odmora posjetite frizera, neka napravi analizu kose i procjeni treba li vam dodatna njega ili ste ju sami dovoljno njegovali. U svakom slučaju nakon odmora sredite vrhove i osvježite boju.

  Alberte Mortensen Beach Editorial10