Anel tips & tricks / kosa usred vlage

  Proljetni kišni dani donose sa sobom vlagu koju ne voli niti jedna kosa. Iako svako godišnje doba nosi sa sobom pozitivne i negativne utjecaje za kosu, kiša i vlaga su najgori. Frizure najčešće splasnu a kosa postane opuštena i bez života. I sama sam primijetila da klijentice izbjegavaju vlažne dana za odlazak na uljepšavanje.

  Kuži se u vlagu: Ana Kuštre @ Anel

  olivia palermo com
  oliviapalermo.com


  Danas imamo rješenje za sve: razne preparate za kosu i tehnička pomagala za oblikovanja frizure. Vidite li da se sprema kiša i spušta vlaga u zraku, prvo zatražite od svoga frizera da kod pranja vaše kose koristi preparate sa silikonima. Zatvaraju i jače zaglađuju kutikulu, pa vlaga slabije ulazi u vlas.
  Svakako na mokru kosu nanesite styling s jačim efektom učvršćivanja. Vlaga na ravnu kosu djeluje tako što će ju opustiti, zato je keratin za ravnanje poželjna pomoć kod oblikovanja kose i sredstva za učvršćivanje. Ako nosite ravnu varijantu frizure, nakon što ju izradite četkom na ravno, fiksirajte frizuru peglom peglajući tanke pramenove. Na kraju koristite lak za kosu.

   

  rainy-day-hair
  mystylebell.com


  Na valovitu i jako frčkavu kosu vlaga djeluje tako da podiže kosu i stvara veliki volumen. To je jako dobro ako želite nositi svoje bogate kovrče dignute od glave i prirodnim putem osušene no to je rijetkost. Ako obrađujete svoju valovitu kosu na ravno također stavite keratin i učvrščivać. Kosu obradite i fiksiranje frizuru peglom. Za uredne kovrče koristite keratin za kovrčanje kose, učvrščivać sa jačom dozom učvršćivanja.  Kosu frizirajte na četke, ostavite ih da se skroz ohlade  pa ih tek onda skidajte.  Kosu učvrstite lakom za kosu.
  Ako ste u žurbi i ne stignete se posvetiti svojoj kosi nećete pogriješiti svežete li visoki rep i napravite zanimljivu pletenicu ili punđu.

   

  photo-4